POLEMİK

Milletin Atatürk sevgisini anlatmak için söz aldı ayrıştırcı bir tartışma başlattı!

Hukukçular Derneği Denetim Kurulu Başkanı Adem Yıldırım, Habertürk ekranlarında Ebru Baki'nin sunduğu Para Gündem programında halkın Atatürk sevgisine vurgu yapmak için söz aldığı sırada konuyu ayrıştırıcı bir Atatürk ve Cumhuriyet tartışmasına çevirdi. Yıldırım, harf devrimi, kılık kıyafet ve kültür üzerinden Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki hatalarını tartışmamız lazım deyince tartışma başladı.

Habertürk'te Ebru Baki'nin sunduğu Para Gündem programında 10 Kasım dolayısıyla Atatürk'ü anmak için söz verdiği konuklarından Hukukçular Derneği Denetim Kurulu Başkanı Adem Yıldırım, bir anda Cumhuriyet'in kuruluş yıllarındaki birçok konuyu gündeme getirerek tartışma çıkardı. 

Yıldırım, "Kurtuluş Savaşı'ndan sonra düşmanlarımızın her türlü kültürünü, kılık kıyafetini ve alfabesini aldık. Bunu tartışmamız lazım. Orhun alfabesini getirseydik" dedi.

Daha önce konuşan Aydemir ve Zeyrek, milletin Atatürk sevgisini dile getirirken Adem Yıldırım'ın ayrıştırıcı bir tartışmaya girmesi. sunucu Ebru Baki'nin de tepkisine neden oldu. Baki, defalarca programın konusunun bu olmadığını dile getirdi.

Yıldırım'ın "Tarihimizi bilmiyoruz, Atatürk'ün konuşmasını anlamıyoruz" ifadelerinin ardından Deniz Zeyrek, "Söylediğiniz şeylerin konumuzla hiç ilgisi yok. İnsanların Atatürk sevgisinden bahsediyoruz ama siz Atatürk'ün neden düşmanlarından şunu bunu getirdi diyorsunuz" diyerek cevap verdi. 

Zeyrek, Yıldırım'a "Batı karşıtı olabilirsiniz ama biz burada başka bir şeyden bahsediyoruz" diyerek yüklendi. 

Ardından söz alan Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, "Atatürk sevgisinden bahsediyorduk, istismar edenlerin de siyasi malzeme olarak kullananlarında yanlışını söyledik burada. Ortadoğu'daki durum ortadayken bu Cumhuriyet'e ve kurucusuna sahip çıkmayacağız da kime sahip çıkacağız" diyerek cevap verdi.

Adem Yıldırım'ın çıkardığı bu ayrıştırıcı tartışmanın ardından sunucu Ebru Baki, konuyu kapatarak reklama gitti.

Reklam sonrası yayına kaldığı yerden devam eden Ebru Baki, "Bir Türk kadını olarak bu ekranlardan sizlere seslenebiliyorsam bunu büyük önder Atatürk'e borçluyum. Bu tartışmayı daha fazla devam ettirmek istemiyorum" diyerek diğer gündem konuları ile yayına devam etti. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar