GÜNDEM

MHP'li Cemal Enginyurt'tan 'Rabia Naz' açıklaması: Polis bile gelip ifade vermedi

Rabia Naz komisyonu üyelerinden biri olan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, komisyonun raporunu tamamladığını belirtirken "Polis bile gelip ifade vermedi" dedi.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
MHP'li Cemal Enginyurt'tan 'Rabia Naz' açıklaması: Polis bile gelip ifade vermedi

Dün akşam Haber Global ekranlarında yayınlanan "Neden?" programının konuklarından biri MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'du. Enginyurt, canlı yayın sırasında Giresun Eynesil'de evinin önünde yaralı halde bulunan ve hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü araştırmak üzere kurulan komisyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

"POLİS BİLE GELİP İFADE VERMEDİ"

MHP'li vekil, araştırma komisyonunun raporu bu hafta tamamladığını söyledi. Enginyurt, Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ın 15 Temmuz darbe girişimini araştırmakla görevlendirilen komisyona sözlü ifade vermemeleri tartışmasına ilişkin örnek verirken Rabia Naz'ın ölümünü araştırmak için kurulan komisyon için "Polis bile gelip ifade vermedi" dedi.

İşte Enginyurt'un açıklamaları:

"Rabia Naz araştırma komisyonu üyesiyim. Raporu bu hafta tamamladık. Polis bile gelip ifade vermedi bize. "Vermiyorum" dedi. İşte milletvekilliği yaptı sayın (Erdal) Aksünger. "Vermiyorum" deyince alamıyorsunuz. Vatandaş, şoför "Gelmiyorum" dedi. İfade vermedi. Dolayısıyla bir polisin, bir vatandaşın gelip ifade vermediği bir komisyonda Hulusi Akar, Hakan Fidan niye vermedi diye bence suçlamamak gerekir."

İŞTE O ANLAR

TASLAK RAPOR MAYIS AYINDA AÇIKLANMIŞTI

12 Nisan 2018'de Giresun Eynesil'deki evinin önünde yaralı bulunan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü araştırmak üzere kurulan komisyon taslak raporunu 16 Mayıs 2020'de açıklamış, taslakta "Ölümün düşme sonucu gerçekleşme ihtimali kuvvetle muhtemel" sonucuna varılmıştı.

HULUSİ AKAR ve HAKAN FİDAN İFADE VERMEDİ Mİ?

Öte yandan tartışmanın kaynağı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonuna sözlü ifade vermemişti. Fakat Hulusi Akar, kendisine gönderilen 10 soruyu cevaplayarak, bu cevapları komisyona iletmiş; Hakan Fidan ise komisyona 38 sayfalık bir rapor göndermişti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar