POLEMİK

MHP'li Cemal Enginyurt'tan Fatih Altaylı'ya çok sert tepki

CHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 'İnanç vergisi' teklifinde bulunan Habertürk yazarı-gazeteci Fatih Altaylı'ya çok sert sözlerle tepki gösterdi. Altaylı'dan "Cenazemi camiden kaldırmayın" diye vasiyet etmesini isteyen Enginyurt, "Seni en iyisi yaksınlar" dedi.

MHP'li Cemal Enginyurt'tan Fatih Altaylı'ya çok sert tepki

Habertürk yazarı Fatih Altaylı dün kaleme aldığı "Diyanet vergisi" başlıklı yazısında "Birkaç gün önceki yazımda “O zaman eşcinsellerden vergi almayın” dememi bazıları hiç vergi alınmasın diye yorumlamış.Olur mu öyle şey.Ben sadece Diyanet payı alınmasın dedim.Hatta daha da açık bir teklifim var. “İnanç vergisi” diye bir vergi koyulsun.“Ben inançlı değilim” diyenler ya da camileri kullanmayanlar bu vergiyi ödemesin.Çünkü bazıları diyor ki, “Almanya’da kilise vergisi var”.Doğru var.Hristiyanım diyenler, kiliseye gidenler veriyor." ifadelerini kullanmıştı.

Altaylı'nın bu önerisine MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt çok sert tepki gösterdi. Enginyurt sosyal medya hesabından Altaylı'nın teklifini hatırlatıp, "Altaylı yine kaşınmışsın.Küfür, hakaret, senin için iltifat yerine geçiyor. Sinsi bir şekil de, Dinsizlik propagandası yapıyorsun. Azdınız, kudurdunuz. Fatih Altaylı, yarın ki yazında Cenazemi CAMİDEN kaldırmayın diye vasiyet et. Aksi halde,senin için hoş olmaz. Seni en iyisi yaksınlar. Toprakta bile pislik bulaştırırsın." ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum