GÜNDEM

Mevlüt Tezel'den tepki: The New York ‘yalan’ Times!

New York Times Gazetesi'nin 'Türkiye'de virüsten ölenlerin sayısı gizleniyor' diye yaptığı haberin şaşırtmadığını söyleyen Sabah yazarı Mevlüt Tezel "Türkiye hakkında yalan haber yapmaya doyamayan The New York Times, siz önce ülkenizde koruyucu ekipman olmadığı için ölen hemşireleri, koruyucu diye poşet giyen doktorları ve çöken sağlık sistemini haber yapın." diye yazdı.

Mevlüt Tezel'den tepki: The New York ‘yalan’ Times!

The New York Times gazetesinin Türkiye'ye yönelik yalan ve iftiralarla dolu haberi Sabah yazarı Mevlüt Tezel'i de kızdırdı.Tezel geçmişte de durumun değişmediğini söyledi ve "Avrupa'da hastaları yatıracak yatak bulunamazken, Türkiye'deki yatak doluluk oranı sadece yüzde 30!" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin birçok ülkeye sağlık ekipmanı gönderdiğini söyleyen Tezel gazeteye seslendi:

Siz önce ülkenizde koruyucu ekipman olmadığı için ölen hemşireleri, koruyucu diye poşet giyen doktorları ve çöken sağlık sistemini haber yapın.

The New York ‘yalan’ Times!

Meşhur The New York Times gazetesi, 'Türkiye'de virüsten ölenlerin sayısı gizleniyor' diye bir haber yaptı. Şaşırdınız mı? Elbette hayır!
Aynı gazete, geçtiğimiz ay Trump yönetiminin Schengen ülkelerini kapsayan ve Türkiye ile alakası olmayan, Avrupa'ya yönelik seyahat yasağı haberinde, İstanbul'dan dezenfekte çalışmalarının yapıldığı bir fotoğraf kullanmıştı. Avrupa'da vaka sayısı hızla artarken, Türkiye'de çok az vaka görülmüşken ve ülkemiz uçuşa yasak ülke kapsamında değilken, uğraşsanız böyle bir hata yapamazsınız!
Gazete, sanki Türkiye virüsten çok etkilendi algısı yaratmaya çalışıyordu!
Şimdi de ölü sayısı gizleniyor diye sundukları rakam, aslında Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda İstanbul'da ölenlerin defin için il dışına sevklerinin yasaklanması sonucu ortaya çıkan farktan kaynaklanıyor.
Haberi yapan muhabir, daha önce İstanbul'da vefat eden birçok insanın kendi memleketlerinde defnedildiğini bilmiyor muydu?

The New York Times'a sormak lazım Türkiye'de insanlar ABD, İtalya, İspanya ve İngiltere'deki gibi bahçelerde, koridorlarda mı tedavi ediliyorlar?
Avrupa'da hastaları yatıracak yatak bulunamazken, Türkiye'deki yatak doluluk oranı sadece yüzde 30!
Oran bu kadar düşükken nasıl 'Ölü sayısı gizleniyor' diye haber yaparsınız?
Hadi sayılar gizlendi diyelim, ölüler nasıl gizlenecek? Sayı yüksek olsa bunu dünyaya haykıracak birçok gazeteci, dernek ve akademisyen var zaten. Bazıları bu duruma çok üzülüyor ama Türkiye, salgını az hasarla atlatmak üzere ve birçok ülkeye sağlık ekipmanı yardımında bulunuyor.
Türkiye hakkında yalan haber yapmaya doyamayan The New York Times, siz önce ülkenizde koruyucu ekipman olmadığı için ölen hemşireleri, koruyucu diye poşet giyen doktorları ve çöken sağlık sistemini haber yapın.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar