POLEMİK

Mevlüt Tezel'den köşe komşusu Hıncal Uluç'a: Evde kalmak size yaramadı

Sabah yazarı Hıncal Uluç, günlerdir İzmir'deki villası üzerinden Sezen Aksu'yu hedef alan Yeni Asır gazetesine saydırmış, tirajının 10 binin altına düştüğünü ve bunun nedeninin Sezen Aksu haberi gibi haberler olduğunu söylemişti.

Mevlüt Tezel'den köşe komşusu Hıncal Uluç'a: Evde kalmak size yaramadı

Mevlüt Tezel köşe komşusu Hıncal Uluç'u bu yazısı üzerinden eleştirdi ve "Sezen Aksu gibi çevreye duyarlı olduğunu söyleyen ünlü bir sanatçının kaçak havuzunun mühürlenmesi ve o havuzdan kaçak boru çekilip denizin kirletilmesi dünyanın her yerinde önemli haberdir.Yeni Asır'ı bu özel haberi için kutlamak yerine, Sezen'e saldırmakla suçlamak, 'Zaten tirajı da düştü' gibi şeyler yazmak gerçekten garip!" dedi.

Tezel eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

Hıncal Abi galiba sokağa çıkma yasağı size yaramadı! Eskiden olsa "Yaşa Yeni Asır" derdin. Medya sitelerinde "Yine kendi grubuna çaktı" diye haber yapmaları mı hoşunuza gidiyor? Hıncal Abi "Yazar hep konuşulmalı" dersin ama siz zaten en çok okunan yazarlardan birisiniz. Böyle konuşulmanıza hiç gerek yok.

İşte Mevlüt Tezel'in yazısından ilgili bölüm:

Medya sitelerinde yine aynı başlık atıldı: "Hıncal Uluç fena saydırdı." Kime? Yine Sabah gazetesine mi? Yok, bu sefer Hıncal Abi, Sabah'ın Pazar ekini övdü ama Turkuvaz Grubu'nun değerli gazetesi Yeni Asır'a çaktı. Hıncal Abi hep böyle zaten, karmaşık dengeler kurar. Örneğin geçenlerde çok absürt bir denge kurmaya çalıştı; iktidarı överken, Sabah gazetesini iktidarın yaptığı en harika işleri bile ikinci plana itmekle suçladı, iyi mi?
Hıncal Abi dengeleme yaparken sanatçı dostları söz konusu olursa hiç acımaz, kendi gazetesine defalarca çakar! Elbette Hıncal Abi'nin kendi gazetesini eleştirme özgürlüğü Sabah'ı daha büyük yapar.
Sanatçılarımız başımızın tacı ama yanlış yaptıklarında hiç mi haber yapmayacağız? Örneğin Hıncal Abi geçenlerde yine Sabah'ı 'Bizde Cem Yılmaz'ın sadece olumsuz haberleri yapılıyor' diye suçladı. Olumlu haberden kasıt ne? Yıkayıp yağlamak mı? Cem film çekince, gösteri yapınca Sabah'ta haberi çıkmıyor mu?

HESAPÇI SANATÇILAR VAR
Her neyse Cem Yılmaz o yazıya bayıldı ve Twitter hesabından paylaştı ama Sabah link'i vermeden! Cem kendisini öven yazıda bile Sabah 'tık' almasın diye orijinal yazı yerine, bir internet sitesinin söz konusu konu alan haberi takipçileriyle paylaştı, iyi mi? İşte böyle küçük hesaplar peşinde koşan sanatçılarımız var!
Hıncal Abi, sanatçı dostlarını o kadar çok sever ki, Tarkan'ın arazisinde imar değişikliği yapıp AVM, otel yapmak için belediyeyi zorlamasını bile haklı bulur ve bu durumu eleştirenlere kızar!
Hıncal Abi en son Sezen Aksu'nun İzmir-Karaburun'daki villasındaki kaçak havuzdan denize 50 metrelik boru döşetip atık su atılmasını haber yaptı diye Yeni Asır gazetesine saydırdı. "Sezen Aksu'ya saldırmak Yeni Asır'a mı düştü? Sezen İzmir'in muhteşem anıtıdır, İzmirli'nin gazetesi Yeni Asır neden Sezen'i üzüyor..." diye uzunca bir yazı yazdı.
Hıncal Abi siz de iyi bilirsiniz ki, gazetecilikte insanın köpeği ısırması haberdir! Sezen Aksu gibi çevreye duyarlı olduğunu söyleyen ünlü bir sanatçının kaçak havuzunun mühürlenmesi ve o havuzdan kaçak boru çekilip denizin kirletilmesi dünyanın her yerinde önemli haberdir.
Yeni Asır da böyle önemli haberleri yaptığı için güçlü gazetedir. Yeni Asır'ı bu özel haberi için kutlamak yerine, Sezen'e saldırmakla suçlamak, 'Zaten tirajı da düştü' gibi şeyler yazmak gerçekten garip!
Hıncal Abi galiba sokağa çıkma yasağı size yaramadı! Eskiden olsa "Yaşa Yeni Asır" derdin. Medya sitelerinde "Yine kendi grubuna çaktı" diye haber yapmaları mı hoşunuza gidiyor? Hıncal Abi "Yazar hep konuşulmalı" dersin ama siz zaten en çok okunan yazarlardan birisiniz. Böyle konuşulmanıza hiç gerek yok.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar