GÜNDEM

Mevlüt Tezel'den Kadir Şeker yorumu: Böyle zor süreçlerde eskiden sanat patlardı

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, Kadir Şeker için "Böyle zor süreçlerde eskiden edebiyat, sinema vs. sanat patlardı" dedi.

Mevlüt Tezel'den Kadir Şeker yorumu: Böyle zor süreçlerde eskiden sanat patlardı

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, Bir Başkadır Kadir! başlıklı yazısında Kadir Şeker'in bir kadını şiddetten kurtarırken katil olması ve o kadının sonrasında yüklü miktarda uyuşturuyla yakalanmasına ilişkin son günlerin popüler dizisi Bir Başkadır'ı örnek vererek, "Memleketi anlatan dizilere ve filmlere ihtiyaç var" dedi:

Kadir Şeker'in şiddet görmekten kurtarmaya çalışırken öldürdüğü Özgür Duran'ın kız arkadaşı Ayşe Dırla, bir aracın içinde 900 gram uyuşturucu ile yakalandı, iyi mi? Oysa Ayşe Dırla, Kadir için "Beni kurtarmasaydı, şikayetçiyim ondan" demişti. Hayat ne garip belki de ölümden kurtardığın kadın sana kızıyor, en yüksek cezayı alman için hakkında ifade veriyor ve sonra aynı kadın uyuşturucu madde ticareti yapma şüphesiyle gözaltına alınıyor.
Kadir'in yaptığını da savunacak değiliz. Olay günü Özgür Duran'ı tekme tokat dövseydi, polis çağırsaydı "İyi yaptın" denirdi ama o elinde bıçağı direkt Özgür'ün kalbine sapladı ve ölümüne neden oldu. Özgür'ün daha önce işlediği suçlar da Kadir'i suçsuz yapmaz! Ama yine de kadına şiddet olaylarının zirve yaptığı bir dönemde, bir kadını kurtarmaya çalışan insandı Kadir, yardım etmeye çalışıyordu ve elbette bir insanı öldürdü. Kadir için adalet isteyenler de var, "O bir cinayet suçlusu" diyenler de.
Fyodor Dostoyevski'nin 'Suç ve Ceza' romanındaki gibi üzerinde uzun uzun suç-cezaahlak tartışması yapılacak, filmlere, belgesellere, romanlara konu olacak bir vaka bu. Ülkemizde buna benzer çok vaka yaşanıyor ama bir-iki yönetmen ve yazar dışında memleketten beslenen yok! 'Bir Başkadır' dizisi, 'Ahlat Ağacı' gibi memleketi anlamaya çalışacak yapımlara daha çok ihtiyacımız var.
Böyle zor süreçlerde eskiden edebiyat, sinema vs. sanat patlardı. Şimdi tek patlayan Kerimcan Durmaz, Danla Bilic, Enes Batur, Şeyma Subaşı... Herkes Youtuber, Tiktok fenomeni olmanın ya da yerli dizilerdeki gibi cipe binip, racon kesmenin derdinde. Üretmeden popüler olmak, yargı dağıtmak, linç etmek yeni trend ve en kötüsü de gençlerin rol modeli aldıkları bu insanlar!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar