GÜNDEM

Mevlüt Tezel sordu: Yılmaz Özdil depresyonda mı?

Yılmaz Özdil, "Sözcü yazarlığını bırakmam için bana 5 milyon dolar teklif ettiler'' iddiasından sonra şimdi de kopyaladığı yazıları ile gündemde. Sabah yazarı Mevlüt Tezel de köşe yazarlarının bazen eski yazılarından alıntı yapmasının doğal olduğunu söyledi. Tezel, "Kendi yazısı da olsa etik olarak bunu belirtmek zorundadır. Bari direkt eski yazının link'ini koysaymış!" diye yazdı.

Mevlüt Tezel sordu: Yılmaz Özdil depresyonda mı?

Yılmaz Özdil'in son bir aydaki 15 yazısını kopyalamasına yönelik bir eleştiri de Sabah yazarı Mevlüt Tezel'den geldi. Tezel, "Özdil ya depresyona girdi ya da yıkımı yakından takip ediyordur, eksik kiremit var mı diye sayıyordur!" diye yazdı.

İşte Tezel'in yazısından ilgili bölüm:

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villasındaki yıkım işlemleri, 11 gündür devam ediyor. Sanki yıkım değil de restorasyon yapılıyor. Normalde kaçak yapı kepçe dozerle bir günde yıkılır!

Özdil ise önce izne çıktı, sonra da eski yazılarını yeniden yayınladığı ortaya çıktı! Malumatfuruş.org sitesinin yaptığı araştırmaya göre; Özdil'in geçtiğimiz Mayıs ayından 15 yazısının, yazarın geçmiş yıllardaki yazılarıyla aynı ifadeleri içerdiği tespit edildi. Yazılarda aynı olan bölümlerin eski yazılardan alındığı bilgisine ise yer verilmedi. Özdil bazı yazıları direkt eski yazıdan kopyala- yapıştır yapmış!
Örneğin Sözcü'de 11 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan 'Themis' yazısı, 11 Ekim 2013 tarihinde Hürriyet'te yayınlanan 'Mıntıka themisliği' yazının aynısı çıktı. (Sözcü -'Anne'- 10 Mayıs 2020) = (Hürriyet-'Annelersiz günü'- 12 Mayıs 2013), (Sözcü - 'Koronavirüs ligi yeniden başlıyor'-9 Mayıs 2020) = (Sözcü-'Badem United'-13 Nisan 2016) = (Hürriyet-'Hükümetle cemaatin maçı kaç kaç biter?' - 27 Kasım 2013) gibi 15 yazının, birbirinin aynısı olduğu tespit edildi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar