POLEMİK

Mevlüt Tezel: Mahmut Tanal özür dile!

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü köşesinden CHP'li Mahmut Tanal'a seslenerek Tanal'ın son açıklamalarına cevap verdi.

Mevlüt Tezel: Mahmut Tanal özür dile!

Şanlıurfa'da kaçak elektrik denetimi sırasında yaşanan tartışma ve bir askerin yaralanması olayına ilişkin Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel ve CHP'li Mahmut Tanal arasında polemik sürüyor. Tezel, bugünkü köşesinde yayınladığı "Mahmut Tanal özür dile!" başlıklı bir yazı yayınlayarak Tanal'ın son açıklamalarına cevap verdi:

"Ben meseleyi gayet iyi anladığımı düşünüyorum. Kaçak elektrik konusunda birçok yazım var! Bölgede sayaç kontrolü gibi rutin görevlerini bile yapmalarına engel olunan DEDAŞ teknisyenleri ve onları koruyan jandarmanın defalarca saldırıya uğradıklarını, yaralandıklarını haberleri takip eden herkes biliyor ama Tanal bilmiyor öyle mi? Beni hedef gösteren Tanal, bu son olayda Şanlıurfa Akçakale'de saldırıya uğrayan elektrik teknisyenlerini koruyan askerleri de DEDAŞ'ın jandarması ilan etmişti iyi mi? Şanlıurfa halkı dürüsttür, merttir. Benim sadece kaçak elektrik kullananları eleştirdiğimi gayet iyi biliyorlar. Asıl Tanal, DEDAŞ çalışanlarından, onları koruyan askerlerden ve Şanlıurfa halkından özür dilemeli!"

Tezel'in yazının tamamı için tıklayınız

NELER YAŞANDI?

Dicle Elektrik Dağıtış A.Ş. ekipleri, 2 Ekim'de Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde kaçak elektrik kullanımına yönelik denetim için sokağa çıktı. Kırsal bir mahallede yapılan denetim sırasında tespit edilen abonesiz trafoda enerjiyi kesmeye kalkan görevliler ile trafoyu kuran kişiler arasında tartışma çıktı.

Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında jandarma ekipleri havaya uyarı ateşi açarken, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen pompalı tüfekten çıkan saçmalar bir askere isabet etti. Hafif yaralanan asker, çağırılan sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Arbedenin ardından ismi öğrenilemeyen 3 kişiyi gözaltına aldı.

CHP'Lİ MAHMUT TANAL: HABERLER DOĞRU DEĞİL, DEDAŞ EKİPLERİ ve JANDARMA SUÇLU

CHP'li Mahmut Tanal, yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak, olayın haberlerde geçtiği gibi olmadığını, aksine DEDAŞ yetkililerin ve jandarmanın vatandaşları darp ettiğini iddia etti.

MEVLÜT TEZEL TEPKİ GÖSTERDİ

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, 5 Ekim günü yayınlanan "Kaçak elektriği Plevne kalesi gibi savunan CHP’li"  başlıklı köşe yazısında Mahmut Tanal'ı eleştirerek şunları kaydetti:

"Sayın Tanal, Şanlıurfa ve çevresinde kaçak elektrik kullananları Plevne Kalesi'ni savunur gibi savunuyorsunuz. DEDAŞ'ı, jandarmayı sürekli suçluyorsunuz. Size basit bir soru; neden İstanbul'da İzmir'de değil de Urfa'da sayaç okumaya jandarmayla gidiliyor? Bunun nedeni o bölgede yüzde 58.8 oranında kaçak elektrik kullanılması değil mi?"

İlgili yazının tamamı için tıklayınız

MAHMUT TANAL'DAN MEVLÜT TEZEL'E

Mahmut Tanal, Tezel'in yazısını Twitter hesabından paylaşarka eleştirilerde bulundu. "Mesele tamamen “kaçak elektrik” ekseninde yorumlanmış, Şanlıurfalılar, Güneydoğu halkı töhmet altında bırakılmış" diyen Tanal, şunları kaydetti:

Tanal'ın açıklamaları Şanlıurfa yerel basının da geniş yer buldu:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar