GÜNDEM

Mevlüt Tezel Formula 1 izlenimlerini yazdı

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, dokuz yıl aradan sonra İstanbul'a gelen Formula 1 yarışlarını takip etti ve izlenimlerini bugünkü köşesinde aktardı.

Mevlüt Tezel Formula 1 izlenimlerini yazdı

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, dokuz yıl aradan sonra İstanbul'a gelen Formula 1 yarışlarını takip etti ve izlenimlerini bugünkü köşesinde aktardı:

Formula 1, aslında daha sıralama turlarında büyük bir heyecan fırtınasına dönüşeceğinin sinyalini vermişti. Pilotlar, ıslak pistte hız yapmak ve araçları kontrol etmekte zorlanmıştı. Spin atma yarışı yaşanmıştı adeta. Yağmurun şiddeti artınca kırmızı bayraklar sallanmış ve FIA seansa ara vermek zorunda kalmıştı. Ve Racing Point'ten Kanadalı Lance Stroll, sıralama turlarında birinci olduğuna kendi bile inanamamıştı. Mercedes'in efsane pilotu Lewis Hamilton sıralama turunda altıncı olunca isyan etmiş, pisti suçlamıştı. Tam da İstanbul'a yakışır kaotik, heyecanlı bir sıralama turu izlemiştik. Normalde sıkıcı geçen sıralama turları bile dünyada büyük ilgi görmüştü.

Ve gelelim büyük yarışa... Yarış öncesi İstiklal Marşı'nı Murat Karahan seslendirdi.

Dünya ve yerel basından gazetecilerin dışında bazı özel konuklar, yarışı VIP bölgesinden izleyebildi. Tribünlere seyirci alınmadı ve bu da VIP'ın balkon ve teras bölgelerinde büyük kalabalığa yol açtı. Sosyal mesafe unutuldu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar