GÜNDEM

Mevlüt Tezel: Arjantin, zenginlerden pandemi vergisi alıyor

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, Arjantin'de zenginlerden pandemi vergisi alındığını söyleyerek, Türkiye'nin zenginleri için hatırlatmada bulundu: "servetlerine servet kattılar ya da birikimlerini döviz ve altında tuttukları için salgının yarattığı ekonomik daralmayı az hasarla atlattılar."

Mevlüt Tezel: Arjantin, zenginlerden pandemi vergisi alıyor

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü köşesinde yayınlanna yazısındaki "Zengine pandemi vergisi!" başlıklı bölümde Arjantin'den bir haber paylaştı. Tezel, Arjantin hükümeti'nin Covid- 19'dan etkilenen ailelere yardım finansmanı sağlamak amacıyla, 2.5 milyon dolardan fazla servete sahip vatandaşlarından 'servet vergisi' alacağını yazdı. Tezel, şöyle devam etti:

"Hükümetin desteklediği yasa teklifine göre; 2.5 milyon dolardan fazla servete sahip olan yaklaşık 12 bin kişi yüzde 2 oranında sabit vergi ödeyecek. Servet arttıkça vergi oranı da artacak."

TÜRKİYE'DE ZENGİNLER SERVETLERİNİ ARTIRDI

"Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de bazı zenginler pandemi sürecinde servetlerine servet kattılar ya da birikimlerini döviz ve altında tuttukları için salgının yarattığı ekonomik daralmayı az hasarla atlattılar. Diğer tarafta ise birçok insan işsiz kaldı, kazancı azaldı. Türkiye, yatırım ve istihdam artsın diye OECD ülkeleri arasında gelir ve sermaye kazançları üzerinden en az vergi alan ülkeler arasında yer alıyor."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar