GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Metin Şentürk

360

Metin Şentürk

Biz onu gözleri görmeyen bir müzisyen olarak tanıdık önce... Sonradan öğrendik ki üç yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu gözlerini kaybeden Metin Şentürk, İstinye Körler Okulu'nda üstün başarı ile 1 yılda 2 sınıf birden atlamıştı. Hemen ardından Büyükçekmece Lisesi'nde tamamen gören öğrencilerle beraber okuyan Şentürk, bu okulun ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuar'ına girmiş ve 1988 yılında konservatuarı bitirmişti.

Biz onu gözleri görmeyen müzisyen olarak tanıdık önce.... Ama o bizim gören gözlerimizle yapmakta zorluk çekeceğimiz şeylerin hepsinin altından, hepimizden çok daha rahat kalkıyor, yarış otomobili kullanıyor; dizi filmlerde oynuyor; birbirinden çarpıcı şarkılar yazıyor ve besteliyor.

Biz onu gözleri görmeyen müzisyen olarak tanıtık önce... Metin Şentürk ise görmeyen gözleri ile öyle çok dalga geçti ki bize diyecek birşey kalmadı. Görme engelini bir engel olmaktan çıkarttı Metin Şentürk. İyi ki de öyle yaptı.

İyi ki de öyle yaptı diyoruz çünkü, Metin Şentürk bu kez de aldı eline kamerayı, halkın içine karıştı, onların dertlerini dinledi.  Bizlerin çoğu kez görmek istemediğimiz, gördüğümüz zaman utancımızdan başımızı öne eğmek yerine, yüzümüzü çevirip geçtiğimiz, gerçek insanların gerçek dertlerini dinlemeye başladı.

"Zengin, fakir… Evli, bekar… İşçi, işsiz… Okumuş, okumamış… Engelli, engelsiz… Kim olursan ol… Anlatın dinleyelim. Birlikte karar verelim"  diyor Metin Şentürk. Metin Şentürk’ün gözünden isimli program yakında 360’ta başlıyor.

Şentürk, bu çarpıcı programıyla günün televizyoncusu oldu.

ÇOK OKUNANLAR