GÜNDEM

Meseleyi yanlış anlayanlar var! Sosyal izolasyon ev ev gezip maske eldiven takmak değil!

Koronavirüs tüm dünyada, stres, korku ve panik yaşatmaya devam ediyor. Sabah yazarı Funda Karayel tedbirleri umursamayanları eleştirdi ve "Herkesin sosyal izolasyon sürecine girmesi gerekirken neden hâlâ bunu anlamakta güçlük çeken insanlar var?" diye sordu.

Meseleyi yanlış anlayanlar var!  Sosyal izolasyon ev ev gezip maske eldiven takmak değil!

Koronavirüs can almaya devam ediyor. Dünyayı saran salgın nedeni ile herkes tedirgin... Yetkililer sürekli tedbirler konusunda uyarılar yapıyor ama bazıları bu durumu umarsamıyor. "Sözde aydın kesim ne yapıyor? Bebek'te yürüyüşler ifşa olunca Belgrad ormanına geçtiler. Sürekli ev ev gezip sosyalleşiyorlar... Kendilerini o kadar yalnız hissediyor olmalılar ki, suratlarına bile bakmadıkları komşularıyla sosyalleşiyorlar." diyen Sabah yazarı Karayel, ev ev gezip sonra maske eldiven takınca sosyal izolasyonun olmadığını söyledi.

Sosyal izolasyon ev ev gezip maske eldiven takmak değil!

Koronavirüs tüm dünyada, stres, korku ve panik yaşatmaya devam ediyor. Peki bu hisler virüse hizmet edip vücut direncimizi düşürürken bizler neyi doğru, neyi yanlış yapıyoruz? Herkesin sosyal izolasyon sürecine girmesi gerekirken neden hâlâ bunu anlamakta güçlük çeken insanlar var? Tedbirli davranarak bu süreçten minimum zararla çıkmak hepimizin dileği... Evde kendimizle baş başa şahane bir dinginlik içindeyken paniğe ve sürekli suçlu aramaya gerek yok. Şikayet etmeyi bırakıp durun bir kere... Bakın Bebek'te yürüyüşe çıkanlar, diğer yürüyüş yapanların videosunu çekip sosyal medyada ifşa ediyorlar. Balık tutan amca, diğer balık tutan amcaların polis uyarısını videoya çekip sosyal medyada paylaşıyor. Çeken de, çekilen de tedbirlere aykırı davranıyor aslında, kendilerini, sevdiklerini, halkın sağlığını hiçe sayıyorlar, suç işliyorlar düpedüz. Sonra onlara 'Cahil' deniyor. Peki ya sözde aydın kesim ne yapıyor? Bebek'te yürüyüşler ifşa olunca Belgrad ormanına geçtiler. Sürekli ev ev gezip sosyalleşiyorlar... Kendilerini o kadar yalnız hissediyor olmalılar ki, suratlarına bile bakmadıkları komşularıyla sosyalleşiyorlar. 'İlişkiler minimize edilsin' uyarısını farklı algılayan, akşamları ev partisi yapanlar, dizi izlemek için bile buluşanlar var. Ev ev gezip sonra maske eldiven takınca sosyal izolasyon olmuyor arkadaşlar!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar