TV HABER

Merve Şebnem Oruç: Kayırmacılık akraba ile sınırlı kalmıyor

Habertürk ekranlarında yayınlanan Nedir Ne Değildir programında CHP'li başkanların akraba atamaları gündeme gelirken gazeteci Merve Şebnem Oruç çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Merve Şebnem Oruç: Kayırmacılık akraba ile sınırlı kalmıyor

Daily Sabah gazetesi yazarı Merve Şebnem Oruç, atamalarda kayırmacılığın sadece akraba ile kalmadığını vurgularken bunun genel etik bir sorun olduğunu belirtti.

Bazı yazarların belediyelerle anlaşarak fahiş fiyatlardan kitap satışı yaptığına dikkat çeken Oruç şunları söyledi:

"Artık insanlar inandıklarını gerçeğin önüne koyabiliyorlar. Akrabama daha çok güveniyorum dolayısıyla onu işe almam da bir sorun görmüyorum. diyor. 

Parti destekçileri de bunu görmezden gelebiliyorlar. 

Bu tartışma nasıl başladı? CHP'li başkanlarla başladı, sonra hükümete yakın medya Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK defterlerini açtı vs. Ama  bu hepimizin problemi. 

Sadece belediyelerde olan bir şeyden bahsediyoruz ama genel olarak böyle bir sorunumuz var. Belediyelerde akrabaların işe alımından bahsediyoruz ama çok daha farklı örnekler var.


Mesela belediyelere kitap satan yazarlar var. 20 liralık kitap 300 bin liraya satılıyor. 3 tane satsanız 30 bin lira gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Birbirine yakınlık meselesini sadece akraba üzerinden değerlendirmemek lazım. Liyakatin yanı sıra aslında etiğin de üzerinde durmalıyız. Çünkü mesele sadece akrabayla sınırlı kalmıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar