GÜNDEM

Merve Şebnem Oruç: İstanbul Sözleşmesi karşıtları Ak Parti tabanını bölmeye çalışıyor

Süper Haber TV yazarı Merve Şebnem Oruç, İstanbul Sözleşmesine karşı olanların temel amaçlarının AK Parti tabanını bölmek olduğunu yazdı.

Merve Şebnem Oruç: İstanbul Sözleşmesi karşıtları Ak Parti tabanını bölmeye çalışıyor

Süper Haber TV yazarı Merve Şebnem Oruç, bugünkü köşesinde "Mesele LGBT değil, aile kurumu değil, anladık…" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Oruç, İstanbul Sözleşmesinin bir turnusol kağıdı haline geldiğini söyleyerek 

HER İKİ KESİMDE DE

Tıpkı sözleşmeyi kendi yararına bir aparat haline getirmek isteyen LGBT lobisi gibi, muhafazakar kesimde de kadın hakları karşıtı bir lobi oluştuğunu, hatta çoktandır orada olduğunu görmemek mümkün değil.

BU TUTUMLARININ ARKASINDA BAŞKA BİR ŞEY Mİ YATIYOR?

Mahallenin kanaat önderi, siyaset belirleyicisi tavırlarıyla, kendilerinden başkasını dinlemeyen, “En iyisini ben bilirim, siz ne anlarsınız bu işlerden” diyen ve ne yazık ki İslamiyet’i kendilerine paravan yaparak kadınları hakir görenlerin İstanbul Sözleşmesi üzerinden başlatmaya çalıştıkları savaşın ardında acaba başka bir şey mi yatıyor diye sorduruyor insana…

ACABA BAŞ KÖŞEYE OTURTULMADIKLARI İÇİN Mİ BOZULDULAR?

Acaba kendilerine şeyhülislam gibi davranılmadığı için, her toplantıya davet edilip baş köşeye oturtulmadıkları için gizliden gizliye “yeteri kadar dindar olmamakla” eleştirdikleri Cumhurbaşkanının, Ayasofya’nın yeniden ibadete açmak gibi tarihi bir adım atmasına mı bozuldular? 

MESELE SÖZLEŞME DEĞİL

Ancak çirkin bir dille yürütülen İstanbul Sözleşmesi karşıtı bu kampanyanın organizatörlerinin hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti olduğunu, AK Parti tabanını bölmeyi amaçladıklarını, kadını erkeği birbirine düşürmeyi hedeflediklerini ve destekleyicilerinin önemli bir kesiminin kadınların güç kazanmasından rahatsız olan erkeklerden oluştuğunu görüyoruz. Yani, mesele LGBT değil, aile kurumu değil, gayet iyi anlıyoruz.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar