GÜNDEM

Meral Akşener'den canlı yayında Abdullah Gül'e yeşil ışık

Millet İttifakı'nın adayı olup olmayacağı zaman zaman gündem egelen ve belli aralıkla tartışma konusu olan Abdullah Gül adı tekrar gündemde. Bu sefer açıklama Meral Akşener'den geldi.

Meral Akşener'den canlı yayında Abdullah Gül'e yeşil ışık

Millet İttifakı cephesinde cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmaları devam ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den adı sıklıkla gündeme gelen, 24 Haziran seçimlerinde de adaylı üzerinde konsensüs sağlanamadığı gerekçesiyle aday olmayan Abdullah Gül'e ilişkin açıklama geldi. Akşener, Halk TV ekranlarında gazeteci Şirin Payzın'ın Gül ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi: "Sayın Gül'ü isteyen sol liberal diyebileceğimiz bir dostlar grubu var. Sayın Gül benim arkadaşım. Olumsuz bir görüşüm yok."

İşte Akşener'in açıklamaları:

"Şimdi sayın Gül'ün tüm siyasi partiler tarafından aday gösterilmesine dair bir teklif geldi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin doğru olacağını söyledim. Çeşitlilik olması gerektiğini düşündüm. İkinci turda da zaten hekes birleşir. Burada öncelik ben değildim. Fakat tamamının üzerinden adaylık söz konusu oldu. Sayın Gül için. Gül'ün bütün siyasi partilerin ortak adayı olması gibi bir durum oldu.

Sayın Gül benim arkadaşım. Kendisiyle ilgili olumsuz bir düşüncenin sahibi değilim. Ama o günün şartlarında. Sayın Erdoğan'ın yıkılmaz armada olduğu bir dönemde atacağı adımların hesaplanması gerektiğine inandım. Bunun da doğru olduğuna bugün dahil inanıyorum. Şimdi 24 Haziran'da... Gördüğüm şey şu oldu. Sayın Gül'ü isteyen, genellikle de sol liberal diyeceğimiz bir dostlar grubu var. Orada apar topar seçime gittik. Çünkü bizim partimizi seçime almamak için 24 Haziran'da seçim ilan edildi. Düzenek İYİ Parti'nin seçime girmemesi üzerineydi. Sonuç itibariyle biz seçime girme hakkı kazandık. Zaten kazanmıştık. Ben Kılıçdaroğlu'ndan 15 milletvekili ödünç istedim. Kendisi de uygun gördüler..."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar