GÜNDEM

Merak edilen soruyu Orhan Uğuroğlu sordu: İlker Başbuğ, Yüce Divan'da yargılanacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a grup toplantısı konuşmasından söylediği sözler üzerine konuyu gündemine alan Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanıp yargılanmayacağını sordu.

Merak edilen soruyu Orhan Uğuroğlu sordu: İlker Başbuğ, Yüce Divan'da yargılanacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a seslenerek "Zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çıkan eski bir genelkurmay başkanı, bu düzenlemeyi bahane ederek Meclisimizi toptan itham eden birtakım açıklamalar yapmıştır. Bu, boru göstermeye benzemez. Bu defa parlamento hukuku boruyla sindirilemez." ifadelerini kullanmıştı.

Konuyu gündemine alan Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, İlker Başbuğ'a Yüce Divan yolunun gözüküp gözükmediğini sordu. 

İşte Orhan Uğuroğlu'nun yazısı:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konudaki tartışmaya TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı şu sözlerle katıldı:


"Zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çıkan eski bir genelkurmay başkanı, bu düzenlemeyi bahane ederek Meclisimizi toptan itham eden birtakım açıklamalar yapmıştır.

Özellikle kendi grubumuza sesleniyorum: Parlamentonun hukukunu korumak üzere süratle hepiniz dava açmalısınız.

Yaklaşık 11 yıl önce tüm partilerin desteğiyle çıkarılan bir düzenlemenin üzerinden FETÖ gölgesi düşürülmeye çalışılması en hafif tabiriyle Meclise saygısızlıktır.

Meclisi ve milletvekillerini aşağılayarak, sadece darbe ve vesayet zihniyetine hizmet edilebilir. Bu, boru göstermeye benzemez. Bu defa parlamento hukuku boruyla sindirilemez."

Değerli okurlarım,

Önce şunu vurgulayayım. İlker Başbuğ da Dursun Çiçek de TBMM'yi suçlamıyorlar ki, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmaları için gece yarısı bu yasa değişikliğini önerenlerin FETÖ ile iltisaklarını soruyor.


6 Ocak 2012

26. Genelkurmay Başkanı, terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanarak tutuklandı.

6 Ağustos 2012

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dedi ki;

''İlker paşamıza yapılan benzetmeleri ve yakıştırmaları asla doğru bulmuyorum. Yani bir örgütün mensubuymuş gibi yaklaşımları kesinlikle çok çok çirkin buluyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Genelkurmay Başkanlığı makamına gelmiş bir insan için bu tür bir yakıştırmanın, bu tür bir benzetmenin doğru olmadığını ve insaf dışı olduğunu kesinlikle düşünüyorum.

Daha önce de söyledim tutuklu yargılanmasını dahi yargıda olmasına rağmen söylüyorum doğru bulmuyorum, tutuksuz yargılanmasından yana olduğumu da daha başta söyledim. TSK mensubu kaçmaz. Çağrılınca ailelerini bırakıp geldiler, tutuklandılar. Bu bir inceliktir. Öyleyse tutuksuz yargılarsınız."

7 Mart 2014

26 ay tutuklu kalan Başbuğ, "Bizi bu cezaevinde, 26 ay nefret ve intikam duygularıyla hareket edenler burada tuttu. Benim, 26 ay hayatımdan çaldılar. Beni 26 ay hürriyetimden yoksun bıraktılar" diye konuştu.

13 Şubat 2018

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ şöyle konuşmuştu: "Afrin'de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum."

Yazının tamamı için tıklayın...

Erdoğan daha önceden yine gündeme gelen Yüce Divan konusunda harekete geçmiş ve İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanmasına müsaade etmemişti. Yine Başbuğ'un yargılandığı süreçlerde tutuksuz yargılanması için çabalamıştı.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum