DİZİ DÜNYASI

Meltem Cumbul direndi "dizi bebekleri" gündem oldu

Meltem Cumbul, başrolünü oynadığı Kırlangıç Fırtınası dizisinde bebek kullanılınca diziyi bırakmıştı. Çalışma Bakanlığı harekete geçti...

Meltem Cumbul direndi "dizi bebekleri" gündem oldu

MELTEM Cumbul’un dizi setini terk etmesine neden olan çocuk oyuncular, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da gündeminde.

Bakanlık, geçtiğimiz yıl çıkarılan yasa kapsamında çocuk oyuncuların çalışma koşullarını belirleyecek yönetmelikle ilgili çalışmalara hız verdi.

SEKTÖR İLE 'YAŞ SINIRI' ANLAŞMAZLIĞI

Ancak bakanlık ile sektör, yönetmeliğe konulacak asgari yaş sınırında anlaşmazlığa düştü. Meltem Cumbul’un başkanlığındaki Oyuncular Sendikası, yönetmeliğin son taslağında asgari yaşın ‘3 ay’ olarak teklif edildiğini belirterek, asgari 3 yaş kriteri talep etti.

3 YAŞINDAN KÜÇÜKLER SETTE OLMASIN!

Sendikadan yapılan açıklamada şöyle denildi: “3 yaşından küçük hiçbir çocuğun setlerde yer almaması gerekmektedir. Bu sadece bizim görüşümüz değil, çocuk gelişimcilerin yanı sıra proje paydaşlarımızın da desteklediği tavsiye görüştür. Yönetmeliğin son taslağında, asgari yaş daha önce gündeme dahi gelmemiş olan ‘3 ay’ olarak teklif edilmiştir. Teklif bu hali ile kabul edilirse 3 aylık bebekler dahi setlerde çalıştırılabilecektir. Bu hatalı tekliften dönülmesi amacıyla ciddi mücadele vermekteyiz.” 

HABERLER ÜZERİNE BAKANLIK HIZ VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ‘dizi setinde bebek krizi’ haberlerinin ardından çocuk oyuncularla ilgili yönetmelik çalışmalarına hız verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar