GÜNDEM

Melih Altınok'un yerli otomobil için yaptığı yorum alkışlanır! Tercihini de açıkladı

Türkiye'nin ilk kez bir teknolojik yarışında, dünya devleriyle aynı anda depara kalktığını söyleyen Sabah yazarı Melih Altınok "modern tasarımıyla çok şık ve kentli bir araba" yorumunda bulunduğu yerli otomobilden gri renkli sedanı tercih ettiğini söyledi.

Melih Altınok'un yerli otomobil için yaptığı yorum alkışlanır! Tercihini de açıkladı

Türkiye'nin yerli otomobili dün tanıtıldı. Kırmızı ve gri renkli iki otomobil yapılan yorumlara bakılırsa büyük beğeni topladı. Tercihinin gri sedandan yana olduğunu söyleyen Sabah yazarı Melih Altınok da ""Tok bir otomobile" benziyor. Sağlam, güven verici, güçlü... Modern tasarımıyla çok şık ve kentli bir araba." diye yazdı.

Tok bir arabaya benziyor

Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yıllardır peşini bırakmadığı Türkiye'nin yerli otomobilini tanıttı.

Törende sahneye önce, 1961'de darbecilerin yapımına son verdiği "Devrim otomobili" çıktı; tüm hüznüyle... Ardından da SUV ve sedan tipi iki yeni nesil elektrikli araç; "Türkiye'nin otomobilleri..."

Yorumlara bakılırsa, çoğunluk kırmızı renkli SUV prototipini beğenmişe benziyor. Benim tercihimse metalik gri renkli sedandan yana.

"Doğarken öldürülen" Devrim arabası deneyimimize de şahit olan annemin tarifiyle "tok bir otomobile" benziyor. Sağlam, güven verici, güçlü... Modern tasarımıyla çok şık ve kentli bir araba.

Tabii ki en sevindirici olanı ilk yerli otomobilimizin geleceğin teknolojisi hedeflemesi, elektrikli olması.

Çünkü tüm dünya bu teknolojiye geçiş için gerekli olan alt yapı ve dönüşüme odaklanmış durumda. Ve Türkiye ilk kez bir teknolojik yarışında, dünya devleriyle aynı anda depara kalktı.

Dünkü toplantıda konuşan "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu" CEO'su Gürcan Karakaş bu devrimi şöyle tarif etti:

"Dünyada oyunun kuralları değişiyor. Otomobil akıllı bir cihaza dönüşmekte. Projeye başlamadan önce 18 şirketi inceledik. Fikri mülkiyeti yüzde 100 bizim olan bir otomobilden bahsediyoruz!"

Bu işe inanan, emeği geçen destekleyen herkese Türkiye adına binlerce kere teşekkürler. Gurur duyduk.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum