GÜNDEM

Melih Altınok'tan sosyal medya uyarısı

Sabah yazarı Melih Altınok, Koronavirüs gündemi ile yeniden kendisini gösteren sosyal medyaya karşı uyarılarda bulundu .

Melih Altınok'tan sosyal medya uyarısı

Koronavirüs vakasının Türkiye'de görülmesi ile birlikte sosyal medya, gücünü bir kez daha gösterdi. Fakat manipülasyonlar ve yalan haberler, bu ortamda kolayca yayılıyor. 

Bu konuya dikkat çeken Sabah yazarı Melih Altınok, şu uyarılarda bulundu: 

Yeni kamusal alanımız sosyal medya herkese ifade alanı yarattığı için konvansiyonel medyanın tekelini kırdı. Ne var ki kamu yararına ve özgürlükçü bir gelişme gibi görülen bu mecranın oluşumu, beraberinde yaygın manipülasyonu da getirdi. Gerçek hayatta karşılığı olmayan, olamayacak gündemler, düzmece haberler, spekülasyonlar, yalanlar bu yeni platformda rahatlıkla dolaşıma sokulabiliyor. Bu özelliği nedeniyle de toplum mühendisliğine yeni araçlarla devam eden çevreleri cezbediyor. Gerçek hâlâ er ya da geç ortaya çıkıyor tabii. Ama ne fayda, istatistikler internette yalanın gerçekten 6 kat daha hızlı yayıldığını gösteriyor. Ve zaten hedef enformasyon paylaşımı değil manipülasyon olduğu için de amaç farklı seviyelerde hasıl oluyor... Kafalar karıştırılıyor, paranoyalar depreştiriliyor, güvensizlik hissi uyandırılıyor, insanlar kolektif bir deliliğin girdabına sürükleniyor.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar