GÜNDEM

Melih Altınok'tan Ozan Ceyhun atamasına tam destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avusturya Büyükelçiliğine Yeşiller Partisi milletvekili Ozan Ceyhun'u atamasına Melih Altınok'tan tam destek geldi.

Melih Altınok'tan Ozan Ceyhun atamasına tam destek

Ozan Ceyhun'un Avusturya Büyükelçisi olarak atanmasına sosyal medyadan tepki gösterenlere karşı yazı kaleme alan Melih Altınok, Ceyhun'un hangi siyasi süreçlerden geçtiğini de yazdı. 

İşte o yazı: 

Ozan Ceyhun'u ataması üzerine sosyal medyada bir linç kampanyası başlatıldı. Evet, Ozan Ceyhun eski bir solcu. Aydınlık grubunun önemli isimlerinden yazar Demirtaş Ceyhun'un oğlu olan Ozan, çocuk yaşta 12 Eylül faşizminden kaçıp Avusturya'ya sığındı. İyi ki de gitmiş. Zira o yıllarda kendisiyle akran olan Erdal Eren'in yaşını büyüterek asan 12 Eylül darbecilerinin, Ceyhun'a neler yapacağını tahmin etmek zor değil. Türkiye, yargı önünde 12 Eylül öncesi hakkındaki bütün iddialardan aklanan Ozan Ceyhun'u 90'larda Yeşiller Partisi'ndeki performansıyla tanıdı. Ozan yıllar içinde, bir dönem Yeşiller'de birlikte çalıştığı Cem Özdemir gibilerin aksine Türkiye düşmanlığını savrulmadan, yurtsever demokrat çizgisini devam ettirdi. Sosyal medyadan bihaber olanlarınız (ki onlar ne mutlu insanlardır) bu anlattıklarımın ardından Ceyhun'un büyükelçi olarak atanmasına itiraz edenlerin "sağcılar" olduğunu düşünebilir. Ne var ki "Erdoğan eski azılı solcuları büyükelçi atıyor" kampanyasının fitilini ateşleyenler bildiğiniz yerli malı solcular. Sosyal medyada, bilmem ne Avazyan isimli provokatörlerin ASALA'cı katillerin ölüm yıldönümlerinde paylaştığı "Devrimci yoldaş" güzellemelerini retweet edenler... Jurnaline itibar ettikleri de, 15 Temmuz'dan birkaç gün sonra telaşla ABD'ye gidip ByLock aklama röportajları yapan ne idüğü belirsiz simsarlar... Haklısınız, düpedüz kriptoların doktrine ettiği zavallılara solcu dememek lazım. Ama ne yapalım, eldeki malzeme bu...

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar