MEDYA KÖŞESİ

Melih Altınok'tan olay Veyis Ateş yazısı! İsmet Berkan da o kasedi dinlemiş mi? Gezi olaylarıyla ilgisi ne

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasındaki telefon görüşmesinin ses kaydıyla ilgili olay bir yazı yazdı. Altınok'un "Peki Veyis’in kasedini İsmet Berkan dinlemiş mi?" sorusu ile olay olacak. Çünkü o soruda unutulmaya yüz tutmuş bir skandalın yeniden hatırlatılması var.

Melih Altınok'tan olay Veyis Ateş yazısı! İsmet Berkan da o kasedi dinlemiş mi? Gezi olaylarıyla ilgisi ne

Türkiye Veyis Ateş ile SBK Holding'in patronu Sezgin Baran Korkmaz arasındaki 10 milyon euroluk telefon konuşmasının kayıtlarını tartışıyor. Fatih Altaylı, Sevilay Yılman ve İsmail Saymaz'ın 'defalarca dinledik' dedikleri TKP Milletvekili Ahmet Ahmet Şık'ın bir bölümünü paylaştığı ses kaydıyla ilgili kavga çıkaracak yazı Sabah yazarı Melih Altınok'tan geldi. 

Veyis Ateş'in açıklamaları ve "montaj" savunmasının ikna edicilikten uzak gerekçeler olduğunu belirten Melih Altınok, "Ancak Pazar günü internete koyulan ve Ateş ile Korkmaz arasındaki pazarlığı içerdiği iddia edilen ses kaydı, 'dikkatle dinledik' diyen gazetecilerin söylediği gibi net anlaşılmıyor. Çok gürültülü bir kayıt" tespiti yaptı.

İşte o yazı:

Habertük'teki skandalı yine grubun yazarları patlattılar.

Fatih Altaylı ve Sevilay Yılman, firari iş adamı Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş arasındaki "aracılık pazarlığını" doğrulayan bir telefon görüşmesinin ses kaydını defalarca dinlediklerini yazdılar.
Korkmaz da iddialarını canlı yayında Ateş'in yüzüne söyledi.

Korkmaz da iddialarını canlı yayında Ateş'in yüzüne söyledi.

Bir kere balıkçının kapısında bir kere de otel lobisinde ayak üstü gördüğü bir kanun kaçağıyla mesleki ilişkileri aşan bir "dostluk" geliştirdiğini kabul eden, ancak "para istemedim" diyen Ateş ise tapenin "montaj" olduğunu iddia ediyor.

Ayrıca bu onur kırıcı iddiayı reddetmek için onca zaman beklemesini de "Habertürk'ün itibarını düşündüm. Herkes eteğindeki taşı döksün dedim" gibi ikna edicilikten uzak gerekçelerle izah ediyor.
Dün İsmail Saymaz söz konusu tapenin dökümünü köşesinde yayınladı.

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar