GÜNDEM

Melih Altınok'tan Mehmet Boynukalın'a: Cem Yılmaz'dan rol mü çalıyorsunuz?

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok da uzun süre ifade özgürlüğü nedeniyle savunduğu Mehmet Boynukalın'a tepki gösterdi. Altınok, Boynukalın'a Cem Yılmaz göndermesinde bulundu.

Melih Altınok'tan Mehmet Boynukalın'a: Cem Yılmaz'dan rol mü çalıyorsunuz?

Mehmet Boynukalın, Ayasofya Başimamı olarak gündemimize hızlı bir dalış yaptı. Göreve gelince açtığı Twitter hesabından yaptığı yorumlar büyük tartışma çıkardı. AK Partili siyasiler de dahil olmak üzere kendisini eleştirenler oldu. Bense tartışmalar boyunca bu köşede konuyu ifade özgürlüğü kapsamında ele alan iki üç makale yazdım.

Mehmet Boynukalın'ın tweetleri gündem olmaya devam ediyor. Birçok tepki gelirken bir tepki de uzun süre ifade özgürlüğü nedeniyle savunan Melih Altınok'tan geldi.

Altınok, Boynukalın'a Cem Yılmaz göndermesinde de bulundu.

İşte o yazı:

Bir imamın kutsal kitaplardan referanslarla yorum yapmasının normal olduğunu söyledim. İmamı marjinal bulanlara da "Bırakın imam da feminist olmayıversin" diye itiraz ettim.

Derken Boynukalın, Ayasofya'daki görevinden ayrıldı. Twitter'da takılmaya devam etti. Geçen gece de sosyal medyada, gassallık da yaptığını öğrendiğimiz şu tweet'iyle tartışma konusuydu: "Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var ve merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım." Olacak şey değil! Kendini inandığı dini iyi anlamaya-anlatmaya vakfettiğini söyleyen bir din adamının ağzından çıkacak laflar mı bunlar?

İlahiyatçının işi, öleceğini bile bile yaşayan tek canlı olan insanın manevi yükünü düzeysiz "pamuk göndermeleriyle" hafifletmek midir? Komedyen Cem Yılmaz'dan rol mü çalıyorsunuz?

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum