GÜNCEL

Melih Altınok'tan maske çıkışı: Maskeyle sevgilisini öpene ahmak denir.

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok bugünkü köşesinden 'Maskeyle de öpüşülmez artık' başlıklı dikkat çeken bir yazı yayınladı. Altınok, son dönemde artık görmeye alıştığımız maskeyle öpüşme fikrine alışılmaması gerektiğini söyleyerek, 'Bu neyin propagandası ya da vasatlıktan mı kaynaklanıyor bilmem ama siz bu "ahlaksızlara" bakmayın kardeşlerim. Maskeyle sevgilisini öpene ahmak denir' diyerek tepkisini ortaya koydu.

Melih Altınok'tan maske çıkışı: Maskeyle sevgilisini öpene ahmak denir.

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok bugünkü köşesinden 'Maskeyle de öpüşülmez artık' başlıklı dikkat çeken bir yazı yayınladı. Altınok, son dönemde artık görmeye alıştığımız maskeyle öpüşme fikrine alışılmaması gerektiğini söyleyerek, 'Bu neyin propagandası ya da vasatlıktan mı kaynaklanıyor bilmem ama siz bu "ahlaksızlara" bakmayın kardeşlerim.
Maskeyle sevgilisini öpene ahmak denir' diyerek tepkisini ortaya koydu. 

İşte o yazı... 

Maskenin pandemide etkili bir koruyucu olmadığına, dahası açık havada kullanımınzararlı olduğuna dair onlarca bilimsel makale var.
Ayrıca, senelerce bu işin eğitimini alan cerrahların bile operasyonlarda büyük bir titizlikle kullanıp attığı maskeyi, vatandaşın sağlıklı şekilde kullanmasını beklemek de hayal.

İşte, yolda, çarşıda pazarda şahit oluyoruz... Saatlerce takılan, kolda, arka cepte, dikiz aynasında, vites kolunda muhafaza edilen maskeler, kullanan için de, temas ettikleri için de tehlike saçan bir mikrop yuvasına dönmüş durumda.
Maskenin işlevsel olduğunu düşünene, takınca korunduğuna inanana hiçbir sözüm olamaz tabii ki. Hatta maskenin iyi geldiğini düşünen birine, iyi geleceğine de inanıyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar