GÜNDEM

Melih Altınok'tan kendisine operasyon çeken Wikipedia'ya zor sorular!

Sabah yazarı Melih Altınok, kendisini pelikancı olarak tanımlayan ve yazılarından kestiği parçalarla operasyona imza atan Wikipedia'ya sert eleştirilerde bulundu.

Melih Altınok'tan kendisine operasyon çeken Wikipedia'ya zor sorular!

Altınok, wikipedia editörlerinin yaptığı algı operasyonuna sert çıktı. Kendisine pelikancı diyen editörlere saydıran Altınok, sitenin yönetimine zor sorular sordu.

İşte o yazı:

Wikipedia Vakfı Genel Müdürü Katherine Maher'in sıcak "hoş geldiniz" videosunu görünce, sitenin Türkçe sayfası Vikipedi'yi açtım. Gözüme ilk çarpan, ana başlıklardan olan, "Vikipedi'ye Türkiye'den erişimin engellenmesi" maddesinin altında yer alan şu bölüm oldu:29 Kasım 2019'da Sabah gazetesi yazarlarından Melih Altınok bir köşe yazısı ile Vikipedi'yi eleştirdi.

Altınok yazısında "..Bir devletin delilsiz bir şekilde "teröre destek vermek" gibi ciddi suçlarla itham edilmesine "ifade özgürlüğü" diyerek zemin yaratacaksın... Ancak aynı zeminde "cevap hakkını" bile çok göreceksin. Ardından da zeytinyağı gibi üste çıkacaksın... Yerel ve uluslararası yasalara göre suç olan bu pişkin saldırı karşısında hukukun tanıdığı hakların kullanılmasını sansür diye yaftalayacaksın. Böyle mantıksızlık olur mu?.." ifadelerine yer verdi.[54] Sitedeki madde aynen böyle. Özgür ansiklopedi ya, aktarırken noktalama yanlışlarına bile dokunmadım. Ancak sorunumuz lakaytlıktan daha ciddi.

Zira Vikipedi'nin adımı geçirdiği bu bölüm tek kelimeyle yalan. İki kelimeyle söylersek de nitelikli yalan... Üç kelimeye çıkmayayım. *** Şöyle ki, sözü edilen 29 Kasım 2019 tarihli "İyi de Wikipedia ne zaman özgürleşecek" isimli yazım, basında yargısal engeli eleştiren nadir yazılardandı. Bunu, Vikipedi editörlerinin "tam yerinde " kestikleri alıntıdan sonrasını okuyan aklı başında herkes de anlayabilir:

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar