GÜNDEM

Melih Altınok'tan Fatih Altaylı'ya tepki

Sabah yazarı Melih Altınok, Fatih Altaylı'nın aşı karşıtlarına ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Melih Altınok'tan Fatih Altaylı'ya tepki

Habertürk TV'de yayınlanan Teke Tek programının sunucusu Fatih Altaylı, geçtiğimiz günlerde koronavirüs aşısına ilişkin bir program gerçekleştirmişti. Bu sırada kendisine gelen "aşıya kaşrıyım, boşuna program yapma" mesajlarına tepki gösteren Altaylı, aşı karşıtlaır için "Bu aşıları yaptırmayanları beyan edenlerin tedavilerinin de yapılmayacağı... Yani Bakanlık, "Ben bu aşıyı yaptırmayacağım" diye bir form hazırlasın. Formda "Hastalığa yakalanırsam tedavi edilmemeyi kabul ediyorum" densin. Ve evine bağlasınlar. Evinde ölüyorsa ölsün" dedi:

"Yaptırıp yaptırmamakta serbestsiniz, diyemeyeceğim. Çünkü sizin yaptırmadığınız aşılar sizi hasta etmekle kalmıyor, bizim sevdiğimiz insanları da aşıya henüz ulaşamamış insanları da hasta ediyor. O yüzden sizin ölüp ölmemeniz benim umurumda değil, (aşı karşıtlarının) hastalanıp sürünmesi de umurumda değil. Ama o hastalığı bana, toplumun geiş kesimlerine bulaştırıp onların hayatlarını riske etmeniz umurumda.

Bana abuk subuk mesajlar atmayın. Bilimsellik aşıya karşı olmayı gerektirmez... İnsanlar basit yaralanmalarla ölüyorlardı. Köpek ısırdığında ölüyordun. Köpek ısırınca kuduz aşısı yaptırma hadi bakim... Böyle cahil cühela yorumlarınızla benim tepemin tasını attırmayın. Her şeyin iyisi var, kötüsü var. Zararı, yararına oranla çok çok düşükse bu aşılar yapılır...

Bu aşıları yaptırmayanları beyan edenlerin tedavilerinin de yapılmayacağı... Yani Bakanlık, "Ben bu aşıyı yaptırmayacağım" diye bir form hazırlasın. Formda "Hastalığa yakalanırsam tedavi edilmemeyi kabul ediyorum" densin. Ve evine bağlasınlar. Evinde ölüyorsa ölsün."

MELİH ALTINOK'TAN TEPKİ GELDİ

Altaylı'nın tepkisini çok sert bulan Altınok, Twitter hesabından tepki göstererek "'Fatih Altaylı ve topluma ışık tutan değerli bilim insanlarımızdan' Sağlık Bakanlığı’na öneriler. Toplama kampları da kurulsun mu?" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar