GÜNDEM

Melih Altınok'tan Doğan Satmış'a sansür tepkisi: Pes doğrusu

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, ABD seçimleri ile ilgili uygulanan sansürledi dile getirdiği yazısında Doğan Satmış'a da tepki gösterdi.

Melih Altınok'tan Doğan Satmış'a sansür tepkisi: Pes doğrusu

ABD seçimleri, Türk medyasının gündemine bomba gibi oturdu. Kimi yazarlar farklı analizlere seçimi değerlendirirken kimileri de 'banane Amerika'dan' söyledi söylemini dile getiriyor. 

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok ise ABD'de Trump'a karşı uygulanan medya ve sosyal medya sansürünü ele aldı. Altınok, sansür mantığını savunan Doğan Satmış'a da tepki gösterdi. 

İşte o tepki:

Ancak yıllardır gazetecilik gurusu pozlarında ifade özgürlüğü tiratlarını dinlediğimiz, şimdilerde ise sansüre gerekçeler bulmaya çırpınan Doğan Satmış'ın adını anmadan geçemeyeceğim. Zira Twitter bile sansürüne gerekçe göstermekte Satmış kadar radikal değil. ABD Başkanı'nın mesajlarını "doğrulanmaya ihtiyacı var" gibi gerekçelerle izah etmeye çalışıyor. Satmış'a göreyse Twitter müdahalesi rutin haline getirilmesi gereken editoryal bir hak. Twitter'ın hep bir tarafı kesen sansür bıçağı olmazsa olmaz! Pes doğrusu! Tebrikler Doğan Bey, bir çırpıda muhalefetin kendine demokratlığını, ifade hakkını yalnızca iktidarı alana kadar meşru gördüğünü, özgürlük vaadinin masal olduğunu ne güzel de özetleyiverdiniz.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar