MEDYA KÖŞESİ

Melih Altınok'tan dikkat çeken çıkış: İyi de neden hep Habertürk?

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, bugünkü yazısında Ciner Medya grubuna bağlı Habertürk'te çalışan gazeteciler için dikkat çekici bir noktaya değindi. Melih Altınok, Turgay Ciner ve Kenan Tekdağ'a merak edilen soruyu yöneltti.

Melih Altınok'tan dikkat çeken çıkış: İyi de neden hep Habertürk?

Melih Altınok, günlerdir gündemi sarsan medya-rüşvet ilişkilerini köşesine taşıdı. Habertürk programcısı Veyis Ateş'in firari iş adamı Sezgin Baran Korkmaz'dan şantajla yüklü miktarda para istediği iddiaları Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. Melih Altınok da medya-rüşvet ilişkisini 'İyi de neden hep Habertürk?' sorusuyla gündeme getirdi. 

Sezgin Baran Korkmaz'ın kim olduğunu birkaç gündür süren tartışmalar vesilesiyle öğrendiğini aktaran Altınok, "Anlaşılan o ki, alanı ne olursa olsun, bir kısım gazetecinin bu durumdaki kişilere mesleki refleksleri çok çok aşan özel ilgisi var. Öyle ki bahsi geçen firari şahsa hangi davranışın yakışıp yakışmayacağı konusunda referans olacak kadar ileri gidebiliyorlar. Hatta aralarında Korkmaz'a kısaca SBK dediklerini de öğreniyoruz; adını sık andıkları için başvurdukları bir tasarruf olsa gerek" ifadelerini kullandı.

İşte o yazı:

Ne yalan söyleyeyim, Sezgin Baran Korkmaz'ın kim olduğuyla ilgili ayrıntıları birkaç gündür süren tartışmalar vesilesiyle öğrendim.
Zira dolandırıcılık iddiasıyla aranan, köşeye sıkışan ve yurtdışına kapağı atan kanun kaçağı "işadamları" pek ilgimi çekmiyor. Haklarındaki haberleri en fazla üstünkörü okuyup geçiyorum.

Ama anlaşılan o ki, alanı ne olursa olsun, bir kısım gazetecinin bu durumdaki kişilere mesleki refleksleri çok çok aşan özel ilgisi var.
Öyle ki bahsi geçen firari şahsa hangi davranışın yakışıp yakışmayacağı konusunda referans olacak kadar ileri gidebiliyorlar. Hatta aralarında Korkmaz'a kısaca SBK dediklerini de öğreniyoruz; adını sık andıkları için başvurdukları bir tasarruf olsa gerek.

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar