GÜNDEM

Melih Altınok yazdı: Tarkan aşı olun diyor siz hala...

Sabah yazarı Melih Altınok, aşı olmaya teşvik eden ünlü isimlere rağmen aşıya güvenmeyen vatandaşları gündemine taşıdı. Altınok, aşı olmak istemeyenlerin aşı konusundaki şüphelerini paylaştı.

Melih Altınok yazdı: Tarkan aşı olun diyor siz hala...

Koronavirüse karşı aşı çalışmaları hızla devam ederken Tarkan, Ezgi Mola gibi ünlü isimlerden de aşı olduklarına dair paylaşımlar geliyor. Sabah yazarı Melih Altınok, aşı olmaya teşvik eden ünlü isimlere rağmen aşıya güvenmeyen vatandaşları köşesine taşıdı. Altınok, aşı olmak istemeyenlerin aşı konusundaki şüphelerini paylaştı.

İşte o yazı:

Dün nihayet Tarkan da kameralar önünde aşısını oldu. Herkesi de kendi gibi aşı olmaya davet etti.                                                                                                    Gülben de, Cem Yılmaz da, Candan Erçetin de...
Aşıdan sonra hasta evinden seyircilerine seslenen Ezgi Mola da iki negatif, iki pozitif çıkan PCR testleri nedeniyle kafası biraz karışık gibi görünse de aşıyı şiddetle tavsiye ediyor...
Recep İvedik ise "Çoluk çocuk aşılayın gitsin" diye Sağlık Bakanı'na hitaben videolar çekiyor...
Sesini duyan Fahrettin Koca'dan anında aferini kapıyor.
Yalnızca ünlülerimiz mi?
Hayır...
Gönüllü gazeteci olduğu kadar doktorluktan da çaktığını öğrendiğimiz Aslı Aydıntaşbaş da "Aşınızı olun, aptal olmayın" diye Doktor House gibi sert tıbbi tavsiyeler veriyor.
Cezaevinden siyasete devam eden Selahattin Demirtaş'ın tavsiyesi de bu yönde...
Aşı olmayanlarsa bu "güçlü popüler referanslar" karşısında hâlâ, hâlâ, hâlâ ikna olmuyorlar...
Tek yaptıkları bu isimler dururken mRNA teknolojisinin mucidi bilim adamının şüphelerine itibar etmek...
Pandemide akademinin ve bakanlığın tezlerinden farklı bilimsel görüşleri dile getiren hekimlere, bilim adamlarının tezlerine kulak vermek.
İstatistikleri, verileri tartışmak...
Hep bir şüphecilik, hep bir sorgulama hali...
Popüler kültürün ve siyasetin yükselen dalgasında sörf yapmanın konforu dururken, zavallılar, üstüne bir de cahil, sürü, düz dünyacı, çipçi, yobaz yaftası yiyorlar.
Acaba dertleri ne?
Soran da yok.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar