GÜNDEM

Melih Altınok yazdı: Brexit, Türkiye'ye zarar verecek mi?

Sabah yazarı Melih Altınok, İngiltere'nin AB'den ayrılması ile birlikte Türkiye'nin zarar görüp görmeyeceğini ele aldı.

Melih Altınok yazdı: Brexit, Türkiye'ye zarar verecek mi?

İngiltere 2020 itibariyle AB'den ayrılıyor. Bu kararın dünyadaki etkisinin yanısıra Türkiye'de nasıl bir etki oluşturacağı merak konusu. 

Melih Altınok, bu etkiyi ele aldı ve Ticaret Bakanı Pekcan'ın sözlerine yer verdi.

İşte o yazı:

Brexit karşıtları ve dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 3,5'unu oluşturan İngitere'nin boşanma kararının Türkiye gibi bazı ülkelerin ekonomisine de zarar vereceğini iddia ediyorlar. Tahminler, Türkiye anlaşmasız ayrılık durumunda, 2.4 milyar dolarlık ihracat kaybına uğrayacağı yönünde. Ne var ki birliğe üye olmadan gümrük birliğiyle idare eden Türkiye ve artık prangalarından kurtulan İngiltere arasında yapılacak yeni ikili anlaşmalar hesaba katılmıyor.

Üzerinde pek durulmadı ama Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın dün yaptığı şu açıklama da Türkiye'nin önünde belirlen imkânları göstermesi açısından aydınlatıcıydı: "Komiserle (Phil Hogan) görüşmede Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin her iki tarafa sağlayacağı ekonomik kazanımları gündeme getirdik. (Brexit) Türkiye'nin AB ile İngiltere arasında imzalanacak anlaşmaya paralel bir anlaşma imzalanması üzerinde çalışmaları var" Umarım biz de daha fazla vakit kaybetmeyiz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar