GÜNDEM

Melih Altınok şiddet olaylarında goygoyculuk yapanlara seslendi

Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok, şiddet olaylarında atılan manşet ve kullanılan söylemlerle fitnecilik yapanlara karşı uyardı.

Melih Altınok şiddet olaylarında goygoyculuk yapanlara seslendi

Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok, bugünkü köşesinde sosyal medyanın gündeminde olan trafikte yol verme iddiası ile ilgili bir magandanın şiddetini yazdı. 

Yaşanan çirkin olayı, medyanın 'kadına şiddet' çerçevesinde ele aldığını ifade eden Altınok, sözlerini şu şekilde sürdürdü " Hatta Suudi sermayeli Independent Türkçe'nin yayın yönetmeni Nevzat Çiçek gibi, yaşananları sosyal medyada 'başörtülü kadına saldırı' şeklinde duyuran mikserler de vardı."

Altınok, kendisinin ise izlediği videoda sadece şiddet gördüğünü belirterek "Zira adamın trafikte tartıştığı kişiye kadın ya da başörtülü olduğu için saldırdığına dair medyanın goygoyu dışında elimizde bir veri yok. Dahası olay sırasında magandanın yalnızca kadına değil çevredeki erkeklere sözlü ve fiziksel şiddet uyguladığı da görülüyor." şeklinde konuştu.

Altınok, şiddet olaylarında zanlının ya da mağdurun cinsiyeti gibi ayrıntılar üzerinden yoğunlaştıkça yeni güç ilişkileri üreten mekanizmaları gözden kaçırdığımızı ve şiddetin karikatürize edildiğini de köşesine ekledi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar