GÜNDEM

Melih Altınok, Şehir Üniversitesi yöneticilerine seslendi: Ajitasyonu bırakın, borcunuzu ödeyin!

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Şehir Üniversitesi konusuna ele aldığı yazısında siyasi bedel söylemlerine sert çıktı ve üniversite yöneticilerine seslenerek "Ajitasyonu bırakın, borcunuzu ödeyin, ayıptır" dedi.

Melih Altınok, Şehir Üniversitesi yöneticilerine seslendi: Ajitasyonu bırakın, borcunuzu ödeyin!

Şehir Üniversitesi konusu, giderek siyasi bir krizi dönüşürken açıklamalar da netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya açıklık getirirken Davutoğlu da siyasi bedel söylemini giderek güçlendiriyor.

Konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok da Şehir Üniversitesi yöneticilerine seslendi ve "borcunuzu ödeyin" dedi.

İşte Melih Altınok'un çok konuşulacak Şehir Üniversitesi yazısı:

Kuşkusuz yalnızca siyasetin değil hukukun da alanına giren bir tartışmayla karşı karşıyayız.
Cumhurbaşkanın sözleri de kısa ve net.
Ancak Davutoğlu cephesinden şu ana kadar "Siyasi bedel ödetilmeye çalışılıyor" tekrarından başka bir şey duymadık.
Biliyorum, Davutoğlu cevabı kısa olan soruları duyunca sinirleniyor.
Başbakanlığı döneminde kendisine böyle sorular sorduğumda beni "vatan haini" diyerek, hatta "teröristlikle" suçluyorlardı.
Bugün ortalıkta ifade özgürlüğü savaşçısı gibi dolaştıklarına bakmayın siz... Başbakanken kendisine eleştiri yapıyorum diye danışmanları, gazetecileri ve medya patronlarını arayarak beni piyasadan sileceklerini söylüyorlardı.
Ayrıntıları merak eden Süleyman Özışık'a sorsun, o isim isim yazmıştı.
Neyse... Şimdi de beyefendi kızacak diye susacak değiliz.
Evet, diğer vakıf üniversitelerimizin de serbestçe cevaplayabilecekleri sorumuz net:
Kullanım hakkı sizde olan evinizin bir odasını arkadaşınıza kalması için geçici olarak tahsis etseniz. Ardından arkadaşınız siyasi nüfuzunu kullanıp evinizin odasının mülkiyetini üzerine geçirse...
Yetinmeyip tapuyla kamu bankasından kredi çekse. Geri öderken de çamura yatsa... Borçlular sizin kapınızı çalsa... Daha bitmedi... Sonra da hakkınızı arayınca yavuz hırsız gibi üste çıkıp, "dün bana evini açıyordun ama" deyip sizi vefasızlıkla suçlasa?
Bu durumda ne yapardınız?
Ajitasyonu bırakın!
"Örtülü" ya da açık başbakanlık imkânlarıyla değil, sadece asgari ücretle geçinen vatandaş bile kredi borcunu ödemese tepesine çökülüyor... Siz de bu halkın dişinden tırnağından arttırdığıyla kurduğu kamu bankalarına olan kredi borçlarınızı bir an önce ödeyin beyler!
Ayıptır.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar