GÜNDEM

Melih Altınok: Korona Afrika’da niye tutunamadı?

Sabah yazarı Melih Altınok, Afrika kıtasında koronavirüse ilişkin dünyanın geri kalanından daha olumlu bir tablo çizmesinin nedenini sorguladı.

Melih Altınok: Korona Afrika’da niye tutunamadı?

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, CNN Türk'ten alıntıladığı ve neredeyse birbiriyle zıt iki haber üzerinden koronavirüsün Afrika'daki durumuna değindi. Altınok haberlerin neden gerçeği yansıtmadığını açıklamasının ardından şunalrı kaydetti:

Dünyanın en yoksul kıtası olan, barınmanın bile lüks olduğu Afrika'da koronavirüs istatistiklerinin modern dünyadan daha iyi olmasının nedenleri ortada:
Ters tepen, zararı henüz tam olarak ölçülemeyen izolasyon ve tedavi yöntemlerinden "mahrum" kalmaları... Başka bir deyişle, ekonomik ve tıbbi olarak koronadan en az zararla yakasını sıyıran ülke olan İsveç'in kontrollü sürü bağışıklığı modelini koşulları gereği kontrolsüz yaşamaları... Ve elbette kıtada havaların sıcak, nüfusun genç olması gibi kontrol edilemeyen doğal avantajlara sahip olmaları. Kısacası hiçbir şey yapamamaları, binlerce yıldır olduğu gibi hayatlarına devam etmeleri. Kabul etmek zor olsa da...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar