GÜNCEL

Melih Altınok: Kırmızı, turuncu şehirler sizin olsun, ben Mavi Vatan’a gidiyorum!

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, ''mavi vatan'' olarak tanımladığı Bilim Kurulu'nun hazırladığı haritadaki Doğu ve Güneydoğu illerimizi ziyaret etmeye gittiğini ifade etti. Altınok, Mavi Vatan'da ne olup bittiğini hafta başından itibaren yazacağını da belirtti.

Melih Altınok: Kırmızı, turuncu şehirler sizin olsun, ben Mavi Vatan’a gidiyorum!

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok bugünkü köşesinde, ''Kırmızı, turuncu şehirler sizin olsun, ben Mavi Vatan’a gidiyorum!'' başlıklı bir yazı yayınladı. Altınok'un ''mavi vatan'' olarak kastettiği yer şüphesiz koronavirüs salgınının uğramadığı  Doğu ve Güneydoğu illerimiz. Altınok, uygulamalardan muaf olan mavi illerimizle ilgili birçok spekülasyonun olması nedeniyle neler olup bittiğini anlamak için yola koyuldu. Melih Altınok, Konuyla ilgili yazılarım üzerine okurlardan "Gelin görün" mesajları yoğunlaşınca ben de mevzuyla ilgili kararımı yerinde vermek üzere bir Doğu-Güneydoğu turuna çıkmaya karar verdim'' dedi. 

İşte o yazı... 

Mavi Vatan" deyince aklınıza, son birkaç yıldır telaffuz etmeye başladığımız "doğal deniz sınırlarımız" gelmesin.
Son günlerde revaçta olan İstanbul'dan kaçıp Ege ve Akdeniz kıyılarına yerleşme modasından falan da bahsetmiyorum.
Sözünü ettiğim "mavi vatan", Bilim Kurulu'nun hazırladığı haritadaki Doğu ve Güneydoğu illerimiz...
Çok yüksek riskli illerin kırmızı, yüksek risklilerin turuncu, orta risklilerin sarıya boyandığı malum haritada, tıpkı temiz plajlar gibi mavi bayrak alan Hakkâri, Van, Şırnak, Siirt, Iğdır, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa, Muş, Bitlis, Batman, Uşak, Mardin.
Zira hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ile 65 yaş üstü ve 20 yaş altına yönelik yasaklar gibi uygulamalardan muaf olan mavi illerimizle ilgili spekülasyonun bini bir para.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar