KAYBETTİ

Melih Altınok kaybetti

Sabah yazarı Melih Altınok, manda yoğurdu, kestane balı ve hurmayla yapılan tarifi, her köşe başında bulunan ve ucuz maliyetli tavuk döner fiyatıyla kıyaslayarak kaybetti.

Melih Altınok kaybetti

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yatmadan önce yediğini söylediği manda yoğurdu, kestane balı ve hurmayla yaptığı tarife sosyal medyada gelen tepkileri köşesine taşıyarak "Cumhurbaşkanın tavuk döner fiyatını geçmeyecek manda yoğurtlu öğününü "Saraylara layık... Halk manda yoğurdunu nasıl alacak" diye öğütüyorlardı. Altı üstü bir tas manda yoğurdu... Türklerin en temel, geleneksel besini. Evlerde yapılır" diye yazdı.

Elbette ki manda yoğurdu, kestane balı, yulaf ezmesi ve hurma ulaşılması kolay ve sağlıklı beslenme için önemli besinler arasında. Ancak sokak lezzetlerinde ulaşılması en ucuz gıdalardan olan tavuk döner fiyatıyla da eşdeğer değil. Kestane balı ve hurma maliyetlerini bile bir kenara bırakırsak hayvan ve süt üreticilerinin durumu ortada.

Ne muhalefetin söz konusu ettiği gibi erişilmesi en uzak lüks bir gıda malzemesi ne de tavuk döner kadar ucuz... Halkın beslenme kaygısını siyasi görüşleri bir tarafa bırakarak analiz etmek en doğrusu...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar