GÜNCEL

Melih Altınok, İmamoğlu'na dokundurup Meral Akşener'i tebrik etti

Meral Akşener'in tepki çeken tiyatro etkinliğine katılmamasına ilişkin yaptığı açıklama üzerinden İmamoğlu'na yüklenen Melih Altınok, "Ekrem İmamoğlu bu açıklama üstüne ne düşünmüştür dersiniz?" diye sordu ve Meral Akşener'i tebrik etti.

Melih Altınok, İmamoğlu'na dokundurup Meral Akşener'i tebrik etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, ‘Devran’ isimli oyunu izlemek üzere bir araya geldi. Tepki çeken fotoğrafta bazı yazarlar gözlerin Meral Akşener'i aradığını söylemişti o isimlerden biri de Sabah yazarı Melih Altınok idi.

Meral Akşener merak edilen sorunun yanıtını Ankara'daki bir toplantıda verdi ve "Ben bir siyasi partinin genel başkanıyım ve bir kurumsal yapıyı temsil ediyorum. Ben gitmezdim. Ha eşim davet edilseydi gider miydi? O da gitmezdi." dedi.

İmamoğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarını hatırlatan Melih Altınok "Ekrem İmamoğlu bu açıklama üstüne ne düşünmüştür dersiniz?" diye sordu ve şu sözlerle yazısına son verdi:

"Meral Hanım'ın yanı sıra MAO'culardan örgütlediği ve ODTÜ mezunu olduğunu bildiğimiz eşi Tuncer Bey'i de diğer eşlere uymadığı için gönülden tebrik etmek istiyorum"

Yoksa Meral Hanımın eşi iyi eğitim almamış mı?


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakının üvey evladı HDP'nin gönlünü almak için sergilenen tiyatroya eşi Dilek İmamoğlu'nun da katılmasını şöyle değerlendirmişti:
"Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masteri olan doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim, nereye gideceğini bilir... Destekliyorum da. Eşimin de başta olmak üzere, bana soracak halleri yok...
Üzülüyorum."
Gençler, İmamoğlu'nun çıkışı, Avrupa Yakası'ndaki Burhan Altıntop'un "Ben de Nişantaşı çocuğuyum ben de yerli üniversite mezunuyum" sözlerine benzetip sosyal medyada iyi geyik çevirdiler.
Biliyorsunuz, Dilek Hanım'ın master'ı olmadığı ortaya çıkınca da iş bambaşka yerlere gitti.

***

Elbette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tartışmadan uzak durması da dikkatlerimzden kaçmadı.
Mevzuun üzerinden bir hafta geçtikten sonra, hafta başında ancak konuşan Kemal Bey, eşi Selvi Hanım'ın HDP'nin etkinliğine katılmasını tahsil konusuna falan girmeden "usulca" değerlendirdi. Konuyu "kadınlar çiçektir ma'ya bağlayıp geçiştirdi.
Tartışma eşlerin tahsilinden açılınca, Selvi Hanım'ın tahsiline baktım ama Vikipedia da açık olmasına karşın bir bilgiye ulaşamadım.
Ancak Kemal Beyin tartışmaya geç dahil olmasının nedeni zaten bizi ilgilendirmeyen bu konu olmasa gerek.
Bence asıl neden, CHP Genel Başkanının yerel seçimlerden beri hissedilen ataletini atmak için yurt gezilerine başlayacak olması. Zira programına CHP'nin az oy aldığı yerleri almış... Aksaray, Adıyaman, Bayburt, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Yozgat.
Belli ki Anadolu'ya giderken bu Demirtaş'lı tartışmada öne çıkmak istemedi Kemal Bey.***


Tiyatronun hemen ardından Millet İttifakı'nın HDP'den büyük ortağı İyi Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener'e neden bu etkinliğe katılmadığını sormuştum.
Geçtiğimiz gün Ankara'daki bir toplantıda meslektaşlarımız bu soruyu Akşener'e yönelttiler.
Şöyle yanıtladı:
"Ben bir siyasi partinin genel başkanıyım ve bir kurumsal yapıyı temsil ediyorum. Ben gitmezdim. Ha eşim davet edilseydi gider miydi? O da gitmezdi."
Ekrem İmamoğlu bu açıklama üstüne ne düşünmüştür dersiniz?
Meral Hanım'ın yanı sıra MAO'culardan örgütlediği ve ODTÜ mezunu olduğunu bildiğimiz eşi Tuncer Bey'i de diğer eşlere uymadığı için gönülden tebrik etmek istiyorum.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar