GÜNDEM

Melih Altınok Hürriyet'ten kovulanlara seslendi: Enseyi karatmayın!

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, bugün köşesinde Hürriyet'teki büyük tenkisata yer verdi. Hürriyet'ten kovulan meslektaşlarını 'ah edip vah etmeyi' bırakmaya çağıran Melih Altınok "enseyi karartmayın!" çağrısında bulundu.

Melih Altınok Hürriyet'ten kovulanlara seslendi: Enseyi karatmayın!

Hürriyet gazetesindeki büyük tenkisat medyanın gündeminde...

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok da bugünkü "Geçmiş olsun" başlıklı yazısında Hürriyet gazetesindeki kovulmaları yazdı ve meslektaşlarına "Enseyi karartmayın" diye destek verdi.

Bütün meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Melih Atınok "Umarım en kısa zamanda kafalarına daha çok uyan, sahiplenebilecekleri yeni mecralarda iş bulurlar." dedi.

Gazeteciler için farklı imkanlar doğuran, değişik kanallar açan yeni çağa kafa yormanın şart olduğunun altını çizen Melih Altınok, meslektaşlarını 'ah edip vah etmeyi bırakmaya' çağırdı.

Melih Altınok, Hürriyet'in siyasi duruşu ve yayın politikasıyla uyumlu görmediği isimleri çizdiği söylentisini de ele aldı ve  cümlesine şu ifadelerle devam etti:

"Ahmet Hakan, Ertuğrul Özkök vs. yerli yerinde. E kovulanların hiçbirisi de muhaliflikte düne kadar kasıp kavuran bu arkadaşların eline su dökemez değil mi?".

Tenkisatın arkasında bilinmeyen gerekçeleri olduğunu vurgulayan Melih Altınok,  "Belki Ahmet (Hakan) arka planını yazar da biz de öğreniriz..." dedi.

Melih Altınok'un "Geçmiş olsun" başlıklı yazısındaki ifadeleri şöyle:

Henüz tam olarak hissedemediğimiz Yeni Çağ'ın yeni iletişim mecraları, yazılı basını zorluyor.
Basın kuruluşlarının bu sürece uyum sağlamları kuşkusuz zor ve sancılı olacak. Sektörde daralma kaçınılmaz.
Şimdi de Hürriyet'te büyük tenkisat var. Kırka yakın gazeteci işinden çıkartıldı. Bu duruma tepki olarak istifa edenler de var.
Tepkilere baktım, daralamaya giden şirketin, önce siyasi duruşu ve yayın politikasıyla uyumlu görmediği isimlerin üzerini çizdiği söyleniyor.
Ancak Ahmet Hakan, Ertuğrul Özkök vs. yerli yerinde.
E kovulanların hiçbirisi de muhaliflikte düne kadar kasıp kavuran bu arkadaşların eline su dökemez değil mi?
Demek ki tenkisatın arkasında bilmediğimiz başka gerekçeler de var. Neyse belki Ahmet arka planını yazar da biz de öğreniriz...
Bütün meslektaşlarımıza geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda kafalarına daha çok uyan, sahiplenebilecekleri yeni mecralarda iş bulurlar.

Melih Altınok'un tüm yazıları

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar