POLEMİK

Melih Altınok Ekşi Sözlük'e saydırdı: Bildiğiniz engizisyon...

Sabah yazarı Melih Altınok, twitterın hesaplara uyguladığı sansür ve blokaj üzerinden Türkiye'de faaliyet gösteren Ekşi Sözlük sitesine saydırdı.

Melih Altınok Ekşi Sözlük'e saydırdı: Bildiğiniz engizisyon...

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Ekşi Sözlük'ün tıpkı twitter gibi sansür uyguladığını ve kendisi hakkında olumlu enrty'lerin sözlük sitesinden kaldırıldığını söyledi.

Altınok, bu yapılanı düşünce anlamında bir engizisyon olarak yorumladı.

İşte o ifadeler:

...

Bildiğiniz engizisyon...
Tıpkı Türkiye'deki Ekşi Sözlük gibi...***

Dün eleştirilerim "faşist" Yeniçağ'ından "solcu" Cumhuriyet'ine kadar her yerde kelimesi kelimesine aynı şekilde haberleştirildi.
Ekşi Sözlük'teki küfür kıyametten bahsetmeme herhalde lüzum yok.
Ne var ki, ABD'den Fransa'ya tüm dünyanın tartıştığı konuyla ilgili dile getirdiğim sorulara tek bir cevap bile göremedim.
Belli ki anlayamamışlar. O halde anlayacakları dilden sorayım.
Merak etmeyin "anlayacakları dil" derken onlar gibi nefret söylemine, hakarete başvuracağımı kastetmiyorum. Tarzım değil. Zaten bir gazetede ya da internet sitesinde bunu yapmak mümkün de değil.
Basitçe soruyorum... Sitenizde hakkımda açılan olumlu entry'leri hangi gerekçeyle siliyorsunuz? Siyasi görüşünüze uymayan bu başlıkları açan kullanıcıları neye dayanarak uçuruyorsunuz?
Bu durumda, içeriklere müdahale ederek, sansürleyerek ifade zemini yarattığınız görüşlerin hukuki ve tüm diğer sorumluluklarını da yüklenmiş olmuyor musunuz?
Ee, o halde nasıl oluyor da gazeteleri ve internet sitelerini bağlayan hukuki, mesleki ve etik kurallardan muaf olabiliyorsunuz?
İşin ticari kısmına girmiyorum bile...

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar