GÜNDEM

Melih Altınok, Cumhuriyet gazetesini yaptığı haber yüzünden yerden yere vurdu!

Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok, Cumhuriyet gazetesini Boğaziçi Üniversitesi'yle ilgili yaptığı haber yüzünden yerden yere vurdu. Altınok, ''ABD, Cumhuriyet Gazetesine çoktan el koydu bile'' dedi.

Melih Altınok, Cumhuriyet gazetesini yaptığı haber yüzünden yerden yere vurdu!

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, bugünkü yazısında Cumhuriyet gazetesinin Boğaziçi Üniversitesi'yle ilgili yaptığı bir haberi ele aldı. Altınok, gazetenin 'ABD, Boğaziçi Üniverrsitesine el koyabilir' başlığı ile yapılan haberi yerden yere vurdu. Cumhuriyet gazetesi, yaptığı haberi, sosyal medya kullanıcılarından gelen tepkiler üzerine önce revize etmiş, ardından silmişti. 

Melih Altınok, gazetenin bu tutarsız davranışı karşısında, ''Bu utanç verici hevesin, mandacılık itirafının izi nasıl yok edilir bilemiyorum...
Bunca rezalette rağmen hâlâ Cumhuriyet alışkanlığını devam ettiren yurtsever okurlar da illa ki "ne yapıyorsunuz" diye soracaklardır. Dün Twitter'da sayıları hiç de az değildi...Haklısınız, ne gam...'' diyerek sitem etti. 

İşte o yazı... 

Can Dündar, 15 Temmuz'dan sonra soluğu sahiplerinin yanında aldı. Şu an firari konumda. Yurt dışında Türkiye aleyhine ne kadar kampanya varsa omuz veriyor.
Dündar yönetimindeyken bir trol gazetesi haline getirilen Cumhuriyet ise aynı şekilde yoluna devam ediyor.
Gazetenin dün Boğaziçi Üniversitesi'yle ilgili yaptığı bir haber, tarif etmeye çalıştığım güzergâhı çok iyi tarif ediyor. Başlığı söyleyeyim, siz tartışılan haberi içeriğini tahmin edin artık:
"ABD Boğaziçi Üniversitesi'ne el koyabilir!"

Gazete gelen tepkiler üzerine önce haberi revize etti. Ancak bu hamle, "rezilsiniz" diyerek sosyal medyada isyan eden gazetenin okurlarını bile tatmin etmeyince apar topar haberi sildiler.
Bu utanç verici hevesin, mandacılık itirafının izi nasıl yok edilir bilemiyorum...
Bunca rezalette rağmen hâlâ Cumhuriyet alışkanlığını devam ettiren yurtsever okurlar da illa ki "ne yapıyorsunuz" diye soracaklardır. Dün Twitter'da sayıları hiç de az değildi...
Haklısınız, ne gam...
15 Temmuz sonrası başımıza Atatürkçü kesilen FETÖ'cüler, ABD'nin çoktan el koyduğu ve Zaman'ın boşluğunu dolduran Cumhuriyet'e bir el verirler artık.
Giden okurun eksikliğini hissettirmezler, bir şekilde.
Çocukluğumda evimize giren yılların Cumhuriyet'i için ne acıklı bir hal.

***

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar