GÜNCEL

Melih Altınok, CHP'yi yerden yere vurdu: PKK terörünün derinleşmesine HDP'den daha çok katkı sağlıyor!

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, PKK'nın Gara katliamının ardından Milli Savunma Bakanı Akar'ın ve İçişleri Bakanı Soylu'nun, Kılıçdaroğlu'nu ve Akşener'i ziyaret etmesini alkışlanacak bir hareket olarak gördüğünü söyleyen Melih Altınok, iktidarın sergilediği tavır karşısında muhalefetin üzerine düşeni yapmadığını ifade etti.

Melih Altınok, CHP'yi yerden yere vurdu: PKK terörünün derinleşmesine HDP'den daha çok katkı sağlıyor!

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok bugünkü köşesinde, PKK'nın Gara katliamının ardından Milli Savunma Bakanı Akar'ın ve İçişleri Bakanı Soylu'nun, Kılıçdaroğlu'nu ve Akşener'i ziyaret etmesini alkışlanacak bir hareket olarak gördüğünü söyleyen Melih Altınok, iktidarın sergilediği tavır karşısında muhalefetin üzerine düşeni yapmadığını ifade etti. Altınok, 'PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu gizleme gereği bile duymayan HDP'nin safı zaten belli. Dolayısıyla etkisi de... CHP ise anamuhalefet konumuyla terörün bir siyaset aracı olarak meşrulaştırılmasına neden oluyor.Kemal Bey ya kimilerinin dediği gibi terör ortamının derinleşmesi, HDP'nin kapatılması ve oyların kendisine akması senaryosuna oynuyor...Ya da yine okyanus ötesinden uzatılan havucun peşine düştü'' dedi. 

İşte o yazı... 

PKK'nın Gara katliamının ardından Milli Savunma Bakanı Akar'ın ve İçişleri Bakanı Soylu'nun, Kılıçdaroğlu'nu ve Akşener'i ziyaret ederek bilgi vermelerini alkışlamıştım.
İktidarın ulusal bir mesele karşısında sergilediği bu tavra karşın muhalefetin de atacağı adımlar vardı. Mesela PKK terörüne karşı Meclis'ten bir bildiri çıkartılmasına önayak olabilirlerdi.
Böylece bir terör eyleminin ardından ilk kez PKK ve dışarıda iplerini elini tutanlar değil, Türkiye kazanırdı. Terör sonrası yaratmayı amaçladıkları etkiyi alamazlardı.
Akar ve Soylu'nun ziyaretlerinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediklerini işitince kendime kızdım.
Aksi mümkün mü? Hep birlikte gördük, iktidarın tüm bu diyalog ve teröre karşı ulusal uzlaşı çabasına rağmen Kılıçdaroğlu çıkıp HDP'nin bile söylemediğini söyledi...
Bu katil çetesini zaman zaman kiralayan ABD dahi katliamdan PKK'yı sorumlu tutarken Kılıçdaroğlu çıkıp Türkiye Cumhurbaşkanı'nı suçlu ilan etti.
Bakanların yüzüne karşı cevapladığı soruları sanki hiç sorulmamış gibi, PKK'nın lehine bir algı yaratmak için tekrarlamaya başladı...

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar