MEDYA KÖŞESİ

Melih Altınok Can Ataklı'yı fena sıkıştırdı

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Can Ataklı'yı kendi Cumhuriyet yazısıyla vurdu.

Melih Altınok Can Ataklı'yı fena sıkıştırdı

Bugün köşesinde "Cumhuriyet hepimizin hatta Can abinin bile.." başlığıyla açtığı bölümde Melih Altınok, Can Ataklı'nın yazısına atıf yaparak yazarın kafasının "biraz karışık" olduğunu söyledi. 

Altınok, yazısının sonunda Ataklı'ya bir de gönderme yaptı:
"Can abi, farkındayım bugünlerde biraz "sıkışmış durumdasın" ama zaman zaman köşenden nasihat verdiğin bir kardeşin olarak söylüyorum... 93 yaşında da bu Cumhuriyet tıpkı 1923'te olduğu gibi hepimizin. Tabii ki senin de. Korkma yani."

İŞTE MELİH ALTINOK'UN O YAZISI

Sözcü'nün "gazete eki" Korkusuz'da yazan Can Ataklı dün köşesinden "Korkmayın yahu bu sizin de Cumhuriyetiniz" diye sesleniyordu.

Kime mi? Orası biraz karışık. Zira Ataklı yazısında, idarecilerin Ankara'daki Cumhuriyet kutlamalarına katılanları olası terör saldırılarından korumak için aldığı sıkı güvenlik önlemlerini eleştiriyordu.

Bu tedbirler, kendi yazısında da ifade ettiği gibi, "milyonların Cumhuriyet Bayramı'nı hak ettiği şekilde kutlamalarına engel olmamışsa" sorun ne?

Her gün terör tehdidiyle gerim gerim gerinen bir ülkede, önemli bir bayram etkinliğinin "sıkı korunması" niye kötü niyet olsun?

Kaldı ki Cumhuriyet'in 93. yılında iktidarda olanlar, niye bindikleri dalı kessin... Üzerinde var oldukları zemini değersizleştirsin... Seçildikleri Cumhuriyeti "sabote" etmeye kalksın?

Cumhuriyet'e saldıranların da sahip çıkanların da kim olduğunu 15 Temmuz'da hep beraber görmedik mi?

Can abi, farkındayım bugünlerde biraz "sıkışmış durumdasın" ama zaman zaman köşenden nasihat verdiğin bir kardeşin olarak söylüyorum... 93 yaşında da bu Cumhuriyet tıpkı 1923'te olduğu gibi hepimizin. Tabii ki senin de. Korkma yani.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar