GÜNDEM

Melih Altınok ABD seçimleriyle 2023 seçimlerini karşılaştırdı

Sabah yazarı Melih Altınok, ABD seçimleriyle, ülkemizde yapılacak olan 2023 seçimlerini karşılaştırdı ve bizdeki seçimin ABD’deki seçimlerden daha renkli olacağını köşesine taşıdı.

Melih Altınok ABD seçimleriyle 2023 seçimlerini karşılaştırdı

Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok, ABD’de kasım ayında yapılacak seçimleri hatırlattığı köşesinde sözlerine şu şekilde devam etti "Kasımdaki başkanlık seçimi kampanyasının startını sokakta George Floyd protestolarıyla veren ABD muhalefeti, pandemi nedeniyle miting yapmıyor.Gerekçeleriyse mitinglerde koronanın bulaşma ihtimalinin olması"

Pandemi ortamının sürprizlere çok müsait olduğunu belirten Altınok, "Daha düne kadar sıkı Trump destekçisi olan siyahi rap şarkıcısı Kanye West bile kasım seçimlerinde başkan adayı olacağını açıkladı. Dahiyane fikri Tesla'nın CEO'su Elon Musk'tan almış. Karısı Kim Kardashian da kendisini destekliyormuş.Haklısınız bizi şaşırtmaz.” dedi.

2023 seçimlerine daha üç yıl olduğu halde, korona meşhuru profesörlerin cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı bir ülkede yaşadığımızı ifade eden Altınok, sözlerine şu satırları ekledi "Üstelik daha Kemal Kılıçdaroğlu da adayını açıklamadı. Abdullah Gül mü Meral Akşener mi? Kemal Bey muhtemelen ikinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakası yaşamak istemeyecektir. Dün İYİ Parti'den gelen "Türkiye'nin ilk kadın cumhurbaşkanını İstanbul'dan Ankara'ya göndereceğiz" açıklamasını da yabana atamayız değil mi?"

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar