GÜNDEM

Mehmet Yılmaz ve Şirin Payzın'a tepkiler çığ gibi: Tahammülümüz kalmadı

AK Parti tarafından hazırlanan "Sosyal Medya Etik Kuralları" bir takım çevreler tarafından farklı yönlere çekilmeye çalışılıyor. Bunu son örneği Mehmet Yılmaz ve Şirin Payzın'ın paylaşımları oldu. İki isme tepkiler çığ gibi büyüyor.

Mehmet Yılmaz ve Şirin Payzın'a tepkiler çığ gibi: Tahammülümüz kalmadı

AK Parti tarafından hazırlanan sosyal medyayı kişilik haklarına saygısızlık ve hakaret alanı olmaktan çıkarmayı hedefleyen "Sosyal Medya Etik Kuralları" ile ilgili eleştirilerde bulunan Mehmet Y. Yılmaz ve Şirin Payzın'a tepki yağdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın eşi Şule Özdin Ünal ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun, sosyal medya hesaplarından bu iki isme tepki gösterdi.

"Tahammülümüz kalmadı"

Fatmanur Altun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Bir kadının, bir annenin ve onun nezdinde bütün toplumun bu şekilde incitilmesi nefret suçudur. Nefret suçlarına toplum olarak tahammülümüz kalmadı. Bütün kadın derneklerini ve hak mücadelesi veren sivil toplum kuruluşlarını bu ağır ihlali kınamaya davet ediyorum.

"Mücadele edeceğim"

Şule Özdin Ünal, şunları yazdı:

"Bir avukat olarak yasal yollarla sonuna kadar mücadele edeceğim" diyerek “Sosyal medya etik kuralları” konu başlığı sizin zihninizde “mesela karılarını dövüyorlar mıdır?”pespayeliğine nasıl evrildi? Eğer kötülük sıradanlaşıyorsa; her toplumsal konu gündeme geldiğinde bunu bir şekilde muhatabınızın özel hayatı ile ilişkilendirdiğiniz, düşmanı olduğunuz bir gruba saldırı aracına dönüştürdüğünüz, kişiselleştirdiğiniz için sıradanlaşıyor. Sözde kadın haklarını savunup kendi mahallenizden olmadığını düşündüğünüz kadınları aşağılayarak, nefret diliniz ve önyargınızla bunu siz yapıyorsunuz, başkası değil...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar