GÜNCEL

Mehmet Özışık AK Parti'yi bitirecek zihniyeti açıkladı

Gazeteci Mehmet Özışık, youtube kanalında yaptığı yayında üç vatandaşın yaşlılık maaşlarının kesilmesinin ardından gittikleri Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı yöneticilerinin vatandaşa karşı kullandıkları yanlış söylemlerin, AK Parti'yi bitireceğini söyledi.

Gazeteci Mehmet Özışık, youtube kanalında günün ve haftanın öne çıkan gelişmelerini değerlendirmeye devam ediyor.

Özışık, son yayınladığı videoda AK Parti'nin, muhalefetin tutumu karşısında oy kaybetmeyeceğini, AK Parti’yi oy kaybına, zarara uğratacak olanın yine AK Parti’nin kendisi olacağını belirtti.

Özışık, Kars'ın Digor ilçesinin önceden HDP'de olduğunu son yapılan seçimlerde ise AK Parti'nin kazandığını da hatırlattı.

Digor'a bağlı Yağlıca köyünde ikamet eden Şabettin Işık, Cemile Işık ve İbrahim Altun adlı üç yaşlı vatandaşın devletten yaşlılık maaşı aldıklarını ancak bir süre önce maaşlarının kesilmesinin ardından yetkili mercilere başvurduklarını ifade eden Özışık, sözlerine şu şekilde devam etti "Kaymakam diyor ki: 'Sizinle ilgili bir ihbar geldi. Biz de ihbarı araştırdık. Sizin çocuklarınızın hayvanları var. Bundan dolayı da siz maaş haketmiyorsunuz. Varlık sahibisiniz, biz de devlet olarak maaşınızı kestik.'"

Kaymakamlıktan sıkıntılarının giderilmesi için gerekli cevabı alamayan vatandaşların, AK Parti binasına gittiklerini ifade eden Özışık, "Vatandaşlar, sosyal hizmet, kaymakamlık ve belediyede savundukları 'Biz çocuklarımızdan ayrılalı yıllar oldu. Herkes, kendi hayatını idame ettiriyor. İhtiyaç meselesi olan bir sürü şey var. Biz bu ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çocuklarımızın da maddi imkanları zaten kısıtlı. Üç beş hayvanları var diye bunlar zengin sayılmazlar. Bizi size ihbar edenlerin mutlaka art niyetli olacaklarını göreceksiniz eğer bizim evlerimizi kontrol etmeye gelirseniz göreceksiniz ki; biz gerçekten iki duvar arasında sıkışmış hayat mücadelesi veriyoruz. Devletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize uygun gördüğü maaşlarımızı bize verin.' dediklerini aktardı.

Yetkili mercilerin, vatandaşlara önceden verdikleri cevaptan biraz daha ayıbını söylediklerini belirten Özışık, 'Siz köylerinize gidip bizim geleceğimizi bilseniz; önlem alırsınız, bizi kandırırsınız. Onun için biz tekrar denetlemeye de gelmeyiz, sizin maaşınızı kestik. Allah yolunuzu açık etsin. siz bu maaşı haketmiyorsunuz.' sözlerine konuşmasında yer verdi.

Özışık, mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlarla yaptığı görüşmeyi de anlatarak vatandaşların AK Parti'ye bağlı vatandaşlar olduklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sevip saydıklarını, kendilerine değil de yapılan ihbara inanılarak maaşlarının kesilmesinin ağırlarına gittiklerini dedi.

"Kaymakam Bey o köylülerin rızkını kesmek devletimize yakışan bir şey değil"

Özışık, yaptığı yayında Digor Kaymakamı Enver Hakan Zengince ve AK Partili Belediye Başkanı'na mağduriyetlerin giderilmesi için seslendi.

Özışık, Kaymakam Zengince'ye hitaben yaptığı konuşmada "Kaymakam Bey, o köylülerin rızkını kesmek bir kere devletimize yakışan bir şey değil. Doğu insanı, bir şey talep ederken zor talep eder, utanırarak gelir. Doğuda yaşayan bir insan olarak söylüyorum. Doğudan, arsız insan çıkmaz. 'Ben açım' diye feryat etmez. Zor durumda olmadıktan sonra da devletin kapısına dayanmaz buna emin olun. Sizin, babanız konumundaki o yaşlı insanların derdini dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum."

Özışık, AK Parti Digor Belediye Başkanı'na da "Sayın Başkan, sizin yapmış olduğunuz şey ayıbın daniskasıdır. Bundan ben adım gibi eminim, Ankara’nın bu rezaletten haberi yok. Siz kapınıza gelen insanları, aç be aç göndermek zorunda değilsiniz. Eğer bu lüksü kendinizde görüyorsanız; AK Parti'nin, düşman aramasına gerek yok. En büyük düşmanlığı zaten siz yapıyorsunuz. Bu parti için bedenini, kişiliğini, servetini ortaya koyan yığınla insan var. Onların, emeğinin hırsızlığını yapıyorsunuz. Hatanızı bir anca önce telafi etmenizi şiddetle öneriyorum." şeklinde hitap etti.

Son sözlerinin ise Ankara'ya olduğunu söyleyen Özışık, sözlerini şu şekilde sonlandırdı "Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan, o köydeki aç insanlardan da dağdaki çobanın koyunundan da sorumludur islami kurallara göre. Hal böyle olunca da bu işe bir an önce el atması da benim en büyük arzularımdandır. Yapmış olduğum araştırmada bu insanlar hak gaspına uğramışlardır ve kendilerine haksızlık yapılmıştır. Bir kişi, üç kişi olarak olayı değerlendirmeyin. AK Parti bir bir, iki iki bu tür insanların yüzünden kaybetmiştir. Bu insanlara sizin sahip çıkmanız gerekiyor."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar