GÜNDEM

Mehmet Ocaktan'dan sosyal medyadaki çirkin saldırılara çözüm

Sosyal medyadaki çirkin saldırılara tepkiler devam ederken;Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan; toplumdaki bu tarz çirkin saldırıları azaltmanın yollarına köşesinde yer verdi.

Mehmet Ocaktan'dan sosyal medyadaki çirkin saldırılara çözüm

Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, bugünkü köşesinde son günlerde toplumun gündeminde sıkça yer alan sosyal medya üzerinden gerçekleşen ahlaksız saldırılara değindi.

Ocaktan, yargının rahat bırakılması, mevcut yasaların icra edilmesini tarafsız bir şekilde sağlayabilme ile birlikte düzenlemeye gerek kalmadan sorunların çözüleceğini köşesinde ifade etti.

Her kesimin kendi ahlaksızına sahip çıktığını belirten Ocaktan ”Bazı ahlaksızlar, daha makbul oldu ve yasalar onlara işlemedi.Yasaların düzgün işletilmesi durumunda bu kirliliğin temizlenmesi mümkün olduğu halde; sosyal medya mecralarının tümden kapatılmaya çalışılmasının nasıl bir niyetin sonucu olduğunu anlamak mümkün değildir.”dedi.

İşte Mehmet Ocaktan'ın o yazısı:

Biliyoruz ki zaman zaman sosyal medyada kötü şeyler oluyor. En son bazı ahlaksız ve aşağılık tiplerin Esra Albayrak’a yönelik hakaretleri sosyal medya ortamında paylaşmaları, vicdan sahibi herkesi isyan ettirdi.
Geçtiğimiz günlerde de Başak Demirtaş’a karşı benzer aşağılık davranışlar sergilenmiş ve aynı şekilde toplumda büyük bir tepkiye yol açmıştı. Evet bu ahlaki kirliliğin hepimizin evlerinin önünü kirletmesi gerçekten endişe verici. Ama tesellimiz o ki, toplumun hemen bütün kesimlerinin hiçbir ideolojik ve siyasi ayrım gözetmeksizin bu ahlaksızlığa isyan etmesidir.

Ancak her işimizde olduğu gibi bu konuda da meseleyi başka bir mecraya çekmekte ne yazık ki çok maharetliyiz. Oysa problem son derece net; eğer yargıyı rahat bırakıp mevcut yasaların icra edilmesini tarafsız bir şekilde sağlayabilirsek, yeni düzenlemelere bile gerek kalmadan toplumu kirleten bu aşağılık tipleri sosyal medyadan temizlemek mümkün.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar