GÜNCEL

Mehmet Ocaktan: Muhalefetin rüzgarı AK Parti ile şimdi daha da güçlü

Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, "Muhalefetin rüzgarı AK Parti ile şimdi daha da güçlü" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Mehmet Ocaktan'ın yazısı:

Bir süredir, 6’lı masanın bir an önce aday konusunu netleştirmesi gerektiğini, zamanın hızla daraldığının altını çizmeye çalışıyorum. Açıkçası aday belirlemede yaşanacak bir sıkıntının muhalefette zaaf oluşturmasından endişe ediyordum.

Ancak Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza ve ‘siyasi yasak’, siyasette öylesine bir deprem yarattı ki artık şu andan itibaren bambaşka bir seçim atmosferini konuşmaya başlayacağız. Çünkü verilen bu karar, hukukun nasıl siyasallaştığının en bariz örneği olarak tarihe geçecek. Son dönemde yargının üzerindeki siyaset gölgesinin giderek ağırlaşması yüzünden yaşanan hukuksuzlukları, toplumun adalete olan hasretini adeta feryat edercesine dillendirdiğini biliyoruz. Ama Ekrem İmamoğlu örneği, kelimenin tam anlamıyla adaletin terazisini yerle bir etmiş bulunuyor.

Biz bu filmi Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir belediye başkanlığı döneminde de aynı şekilde seyretmiştik. Demek ki ders alınmayınca tarih hep tekerrür ediyormuş. Talihsizliğe bakın ki o gün Erdoğan’ın şahsında millet iradesine vurulan kelepçe, bugün AK Parti iktidarı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar