GÜNDEM

Mehmet Metiner'den Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler

Star yazarı Mehmet Metiner, Kemal Kılıçdaroğlu'nu 30 Ağustos eleştirilerinin doğru olmadığını söyleyerek "Cumhuriyetçiliğiniz demokrasiyle bağdaşmıyor" ifadelerini kullandı.

Mehmet Metiner'den Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler

Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramına ilişkin iktidara yönelttiği eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. "Kutlamalar için yasaklama yok. Sadece dikkat edilmesi gereken kurallar hatırlatılıyor... 30 Ağustos kutlamaları yapılacak elbette. Lakin bunu tekelinizde görüp yanlış bir bilgi üzerinden çatışma nedeni kılmanız siyasetin içine girdiğiniz kısır döngüyü gösteriyor" diyen Metiner, Kılıçdaroğlu'nun "siz-biz" söylemini sert bir şekilde eleştirdi.

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEDİ?

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu’na konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını gerekçesiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine ilişkin düzenlemesine “30 Ağustos, düşmanı Anadolu'nun bağrından söküp denize döküldüğü gündür. 30 Ağustos ve 9 Eylül Milli Kurtuluş Savaşımızın en önemli, en değerli süreçlerinden birisidir. Bize Lozan'da başarıyı perçinlememizin yolunu açmıştır. Biz bunun önemini biliyoruz, bunun önemini bilmeyenler ya da bunu önemsiz kabul edenler, keşke 'Yunan galip gelseydi' diyenlerdir aslında..." sözleriyle tepki göstermişti.

Metiner, "Sahi siz kimsiniz? Biz kimiz? Siz Cumhuriyet’in sahibi ve efendisi, biz de köleleri ve paryaları mıyız? Cumhuriyete niye düşman olalım biz?" diye sordu:

"Metiner, Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet ve demokrasi anlayışında sorun olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: Cumhuriyet halkın yönetimidir. Halk kendi kendini yönetiyor. Halkın kendi kendini yönetmesinden rahatsızlık duyanlar sizsiniz. Halkın seçtiği başkanı “diktatör!” diye suçlayan ve halkın sandıktan çıkan iradesini tanımayan sizsiniz. Sizin Cumhuriyet anlayışınız “Halka rağmen halk için!” olduğu için gerçek Cumhuriyetten memnuniyetsizlik duyan sizsiniz. CHP hanedanlığına dayalı tek partili bir yönetimi Cumhuriyet olarak gören sizsiniz. Sizin bu Cumhuriyetçiliğiniz demokrasiyle bağdaşmıyor. Siz bu tarz bir Cumhuriyetçilikten yana iseniz biz orada yokuz."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar