GÜNDEM

Mehmet Metiner'den Berat Albayrak'a destek

Star yazarı ve AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, bugünkü yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yönelik son günlerde yürütülen istifa etmesi yönündeki çalışmaların ekonomi ile ilgili olmadığını, ekonominin bahane edilerek Libya ve Doğu Akdeniz’deki güçlü askerî ve siyasi varlığımızdan duyulan rahatsızlığın ekonomi üzerinden gösterilmeye çalışıldığını ifade etti.

Mehmet Metiner'den Berat Albayrak'a destek

Son günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı sosyal medya üzerinde hedef alan paylaşımlar yapılmakta.

Star Gazetesi yazarı Mehmet Metiner de Bakan Albayrak'a yönelik yürütülen çalışmaların gerekçelerini bugünkü köşesine taşıdı.

Metiner, Bakan Albayrak'ın hedefe konulmasının baş sebeplerinden birinin Sadık Albayrak'ın oğlu olması olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti "Baba Sadık Albayrak bu ülkenin en sadık ve yiğit dava adamlarından biridir. Dava denildiğinde akla gelen sayılı isimlerden biridir."

Geçmişte Sadık Albayrak'a düşmanlık edenlerin çocuklarının bugün Bakan Albayrak'a düşmanlık ettiklerini belirten Metiner, "Çünkü o babasının oğlu. Sadece babasının oğlu değil bu ülkeden çıkıp bütün bir mazlum dünyanın umudu olan cesur dava adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın da damadı. Hem kendi babasına hem kayınbabasına dün kimler hangi gerekçeyle düşmanlık ediyor idiyseler bugün de aynı düşmanlık Berat Albayrak’ın şahsında katmerlenerek devam ediyor." şeklinde konuştu.

Metiner, meselenin ekonomi olmadığını aktarıp sözlerine şu satırları ekledi "Onca ekonomik saldırılara ve teröre karşı Berat Albayrak’ın yönetimindeki ekonomi çökmedi. Tersine başka ülkelerin ekonomileriyle kıyaslandığında iyi durumda. Salgın dönemine rağmen bu böyle. Şimdi birileri Libya’daki, Doğu Akdeniz’deki güçlü askerî ve siyasi varlığımızdan duyduğu rahatsızlığı ekonomi üzerinden göstermeye çalışıyor. Ortada bir sıkıntı yok mu? Var. Lakin bu aşılamayacak bir sıkıntı değil. O sözünü ettiğim sahalarda Türkiye’nin bileğini bükemeyenler döviz üzerinden bükmeye çalışıyorlar."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar