GÜNDEM

Mehmet Metiner'den AYM yazısı: O görevlere atananlara da dokunabilecek yasal mekanizmalar oluşturulmalı

Star yazarı Mehmet Metiner, AYM üyeliğine atanan isimlere de dokunabilecek yasal mekanizmalar oluşturulması gerektiğini söyledi.

Mehmet Metiner'den AYM yazısı: O görevlere atananlara da dokunabilecek yasal mekanizmalar oluşturulmalı

Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, AYM üyesi Engin Yıldırım'ın tweetinin "düpedüz darbe tehdidi" olduğunu söyleyerek, "Darbe sadece silahlarla yapılmaz, hukuk kisvesinin altında da yapılır" dedi ve 17/25 Aralık örneğini verdi. AYM'nin "tek erk gibi hareket ettiğini" ifade eden Metiner, kurumun "demokrasi ve hukuk açısından mutlaka çözümlenmesi gereken bir sorun olarak durduğunu" kaydetti:

YASAL MEKANİZMA ŞART

"FETÖ’nün siyasi emelleri doğrultusunda hâlâ devlet içinde görev ifa edenlerin geçmişlerine tekrar bir bakılsın. Yedi düvele karşı devletimizin ve milletimizin istiklal mücadelesi verdiği bu günlerde içimizden vurulmak artık çok ağrımıza gidiyor. O görevlere atananlara da dokunabilecek yasal mekanizmalar acilen oluşturulmalıdır. AYM, mevcut haliyle demokrasimizin ve milli iradenin üstünde sırtında tahammül edilemez bir vesayet kamburu olarak duruyor. O yüzden acilen yeniden yapılandırılması olmazsa olmaz bir öneme sahip. Mahut AYM üyesinin bu meydan okuması yanına kâr kalırsa korkarım ki sistem içinde hâlâ varlığını sürdüren kripto unsurlara gün doğar.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar