POLEMİK

Mehmet Metiner Sözcü gazetesini topa tuttu

Mehmet Metiner hem Sözcü'ye hem de geçtiğimiz günlerde Sözcü davasında tanıklık yapan meslektaşlarına verdi veriştirdi.

Mehmet Metiner Sözcü gazetesini topa tuttu

Star yazarı Mehmet Metiner, Sözcü'nün gazetecilik yapmadığını iddia ederken, Sözcü lehine tanıklık yapan yazarlara da tepki gösterdi.

Mehmet Metiner, "Kim ki FETÖ’ye destek veriyorsa, FETÖ’nün söylemleri doğrultusunda kamuoyu algısı oluşturmaya çalışıyorsa, daha açık bir ifadeyle FETÖ’nün “SÖZCÜ”sü rolüne soyunuyorsa, herkes bilsin ki bizim için FETÖ neyse, onlar da odur." diyerek Sözcü lehine tanıklık yapan yazarlara da göndermede bulundu.

İşte Mehmet Metiner'in yazısından bir bölüm

FETÖ'nün 'Sözcü'sü 

Demokrasi ve basın özgürlüğü gibi lafların arkasına sığınarak ne başkalarına şirin görünmeye gerek var, ne de bir gerçeğin üstünü örtmeye...

Kim ki FETÖ’ye destek veriyorsa, FETÖ’nün söylemleri doğrultusunda kamuoyu algısı oluşturmaya çalışıyorsa, daha açık bir ifadeyle FETÖ’nün “SÖZCÜ”sü rolüne soyunuyorsa, herkes bilsin ki bizim için FETÖ neyse, onlar da odur.

Son günlerde dillere pelesenk edilen bir laf var: “Sözcü gazetesinin FETÖ ile organik ilişki içinde olduğuna inanmıyorum.”

Ne demek bu şimdi?

Organik/hiyerarşik bir ilişki içinde olmamak FETÖ’nün SÖZCÜ’sü gibi hareket etmeyi meşru mu kılar?

FETÖ’ye hangi kisve altında olursa olsun, hangi iltisak ve gerekçe çerçevesinde olursa olsun SÖZCÜ’lük yapmak büyük bir ihanet ve alçaklık örneğidir.

Pensilvanya’daki İblis nasıl bir hain ise FETÖ’nün sözcülüğünü yapanlar da aynı ölçüde haindirler.

Bunun hukuki karşılığı yargının işidir.

Lakin siyasi zihniyet boyutu bizi ziyadesiyle ilgilendirir.

***

Fetullah denilen İblis’in örgütünün bir “terör örgütü” olduğunun MGK marifetiyle ilan edildiği tarihten sonra bilerek ve isteyerek FETÖ’nün sözcülüğüne soyunan SÖZCÜ gazetesinin sadece gazetecilik faaliyeti icra ettiğini iddia edenler hem aklımızla alay ediyorlar, hem de SÖZCÜ’nün FETÖ adına kamuoyu algısı oluşturmak için yaptığı yayınların üstünü örtmeye çalışıyorlar.

Soruyorum...

FETÖ’nün hukuk dışı yollarla elde edilen tapelerini, FETÖ’nün amaçları doğrultusunda yayınlamak bir gazetecilik faaliyeti midir?

FETÖ’cü polislerin teknik takip sonucu elde ettiği görüntülerin topluma taşınması bir gazetecilik faaliyeti midir?

MİT tırları olayında olduğu gibi devlet sırlarının özellikle “AK Parti Hükümeti DEAŞ vb. terör örgütlerine silah yardımı yapıyor!” algısını oluşturmak için düzenli bir propaganda malzemesi olarak haberleştirilmesi bir gazetecilik faaliyeti midir?

FETÖ’cü Zekeriya Öz gibi savcılara mikrofon uzatıp devleti ve hükümeti itibarsızlaştırmaya çalışmak bir gazetecilik faaliyeti midir?

Fuat Avni vb. FETÖ’cü hesaplar üzerinden devlete/hükümete çekilen operasyonları anında haberleştirmek bir gazetecilik faaliyeti midir?

Bunun adına gazetecilik değil düpedüz ihanet denir!

O birilerinin bu ihaneti “basın özgürlüğü” maskesiyle meşrulaştırmaya çalışmaları anlaşılabilir.

Lakin içimizden birilerinin soyut “gazetecilik” söylemiyle mahut gazetenin FETÖ sözcülüğünü görmezlikten gelip şirin gelecek tarzda konuşmaları anlaşılır gibi değil.

Gazeteciliği FETÖ sözcülüğünün zırhı olarak kullananların kirli emelleri kursaklarında bırakılmalıdır.

Ne demek istediğimi anlamak için lütfen şu sözleri dikkatlice okuyun: “Bizim başaramadığımızı Fethullah’la ekibi başardı.”

İşte Emin Çölaşan, SÖZCÜ’de kurulduğu köşesinde aynen böyle diyor.

Tarih: 24 Aralık 2013...

Çölaşan denilen SÖZCÜ’nün sözcüsü konumundaki gözde yazarı FETÖ ile “amaç birliktelikleri”ni bu sözlerle ilan ediyor.

Durmuyor...

Daha ileri şeyler söylüyor pervasızca.

29 Ekim 2015’te, “Şimdi cemaati savunma vakti” başlıklı bir yazı kaleme alıyor.

MGK bildirisiyle “terör örgütü” olarak ilan edilen FETÖ’ye gönülden sahip çıkıyor.

Dikkat edin FETÖ demiyor, cemaat diyor.

“Hükümete karşı olanların terör örgütü olarak ilan edildiği”ni belirttiği o yazısında Çölaşan aynen şöyle diyor:“Fethullah ekibinin, başka bir deyişle cemaatin, terörle ilgisi olduğuna hiçbir zaman inanmadım. (…) Şimdi piyasaya FETÖ dedikleri en son terör örgütünü sürdüler. (...) Cemaati yok etmek amacıyla durduk yerde, aslı astarı olmayan yeni bir dandik örgüt yarattılar.”

Yoruma gerek var mı?

SÖZCÜ gazetesi işte bu tür yazılar doğrultusunda FETÖ’nün sözcülüğünü yapıp durdu.

Alçakça bir dille FETÖ’nün sözcülüğüne soyunup gazeteciliği katleden bu güruhun yayınladığı 2016 FALINIZ kan dondurucu bir düşmanlık örneği olarak duruyor karşımızda.

Bulmaca formatında yer verdikleri şu ifadeler, FETÖ’cü ihanetle yollarının nasıl kesiştiğini de gösteriyor: “YERDOĞAN/TAYYİPİC/ÖLRECEP”

15 Temmuz arifesinde “Öl Recep” diyecek kadar ahlaksızlaşan bu FETÖ SÖZCÜ’lerinin gazetecilik faaliyeti içinde olduklarına inanan varsa yazıklar olsun!

Mehmet Metiner'in yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar