GÜNDEM

Mehmet Metiner İstanbul Sözleşmesi üzerinden birlik çağrısı yaptı

Star yazarı ve AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, bugün kaleme aldığı yazısında İstanbul Sözleşmesi ile ilgili görüşler belirtilirken kırıcı, nifak tohumu ekmeye yönelik söylem dile getirenlere karşı; birlik, saygı ve hukukun korunması şeklinde hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Mehmet Metiner İstanbul Sözleşmesi üzerinden birlik çağrısı yaptı

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Star yazarı ve AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner de bugün kaleme aldığı yazısında 9 yıl önce imzalanan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yapmış olduğu "Bu sözleşmenin meclise geldiğinden bile haberim olmadı. Muhtemelen okumadan evet dedik. Pişmanım."itirafını hatırlatarak kendisine tepki gösterenlere sözleşme üzerinde bütün partilerin ittifakının olduğunu belirtip "Bu tür uluslararası sözleşmeler konusunda meclisteki partilerin onayı varsa zaten hiç tartışılmadan geçer." şeklinde konuştu.

Metiner,sözleşmenin imzalandığı günlerde sözleşmeyi eleştiren hiç kimsenin olmadığını ifade edip sözlerine şu şekilde devam etti "Bugün sözleşme karşıtlığını şahsi kahramanlığa veya Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a karşı bir tür güç gösterisine dönüştürmek isteyen malum zevat o gün neredeydi? Aradan dokuz yıl geçtikten sonra kızılca kıyamet kopartıyorlar. En fenası işi “Erdoğan’ın/Ak Parti’nin sonu olur. Oy-moy yok!” noktasına taşıyorlar?"

Görüş ayrılıklarına karşı birlik olmayı dile getiren Metiner, "Yapmayın etmeyin lütfen! Sözleşmeyi topyekun zararlı gören kardeşlerimize yönelik linçten de vazgeçilmeli. Sözleşme üzerinden aramıza nifak sokmaya çalışanların oyununa gelmemeliyiz. Birbirimize karşı edepli bir dil kullanmalıyız. En önemlisi de birbirimizin hukukunu korumalıyız." ifadelerine yer verdi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar